Isak Johansson är tillbaka

Säsongen 2021/2022 fick vi njuta i nio matcher av Isak Johanssons målvaktsspel innan han lockades över till Hockeyallsvenskan och Almtuna IS. Efter två framgångsrika säsonger i Hudiksvall är han nu tillbaka i föreningen och gör därmed målvaktsbesättningen komplett.

Det är en hungrig målvakt som nu kommer att kampera ihop med Victor Olsson om förstaspaden i Brödernas/Väsby. Det bäddar för en hälsosam kamp som kommer att vara sporrande och högst nyttig för lagets bästa.

Isak Johansson har allt sedan han lämnade oss, fått vara i meriterande sammanhang. Det blev elva matcher i Hockeyallsvenskan och därefter har han varit med i den absoluta hetluften i Hockeyettan sammanhang. Det efter att han hållit förstaspaden i topplaget Hudiksvall under två raka framgångsrika kvalspel till Hockeyallsvenskan. Under dessa två säsonger har han tillhört gräddan av målvakter på nivån och rent statistiskt varit en av kvalseriens absolut bästa.

Isak är meritlistan till trots, endast tjugofyra år och har fortsatt stora delar av framtiden framför sig. Han är en lugn och följsam målvakt som skapar en trygghet till försvarsspelet och vi är väldigt glada över att Isak är tillbaka i vår organisation igen.

Sportchef Tom Tärnströms om Isaks återkomst till föreningen:

-Isak är en målvakt som vi känner väl både som person och hockeyspelare. Det är en målvakt som är väldigt konsekvent i sitt spel och som sprider ett lugn samt alltid tävlar om varje puck, oavsett om det är träning eller match. Han kommer passa väldigt väl in i vår grupp och tillsammans med Victor Olsson anser jag att vi har en målvaktssida som håller högsta klass i denna liga.

Krister Holmgren