PRESSMEDDELANDE från Hudik Hockey: Rasmus Kahilainen klar

Vi hälsar forwarden Rasmus Kahilainen varmt välkommen till Hudik Hockey.
Rasmus har Tullinge TP som moderklubb. Juniortiden spenderades Djurgårdens IF där han noterats för matcher i SHL. Spel i hockeyallsvenskan har det blivit med både Södertälje SK, HC Vita Hästen, Mora IK och Västerviks IK.

Föregående säsong startade han i hockeyettan med Nyköpings SK innan han lånades ut till Mora IK i hockeyallsvenskan där blev det två matcher, innan han flyttade vidare inom hockeyallsvenskan och avslutade säsongen med Västerviks IK.

-Det var väl egentligen ett ganska lätt beslut när ”Lillis” hörde av sig och ville ha med mig på tåget mot allsvenskan. Hudik är alltid en av favoriterna till att gå upp och vi ska vara det även i år! När jag sedan snackade med Filip så tyckte jag även att sättet han såg på mig som spelare stämde överens med hur jag ser på mig själv, säger Rasmus.

– Rasmus har varit en personlig favorit för mig sen jag såg han i Södertälje SK för några säsonger sedan. Det är en spelare som har förmågan att behandla pucken på ett bra sätt, men har sina främsta egenskaper i det hårda jobbet. Han är väldigt intensiv i sitt spel och kan reta gallfeber på varenda jäkel. Rasmus kommer bli väldigt viktig för oss framförallt i dom tighta matcherna när det betyder som mest, säger Hudik Hockeys huvudtränare Filip Algeman.

Rasmus Kahilainen (F)
Född: 2000-05-09.
Vikt: 83 kg.
Längd: 180 cm.
Moderklubb: Tullinge TP.
Övriga klubbar: Tullinge TP U16, A-lag, Djurgårdens IF J18, J20, A-lag, Södertälje J20, A-lag, HC Vita Hästen, Nyköpings SK, Mora IK (lån), & Västerviks IK.