Ung talang till Bois!

Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg har glädjen att meddela att Joel Benjamninsson är klar för spel i Boiströjan 24/25. 19-åringen, som alltså fortfarande är junior, spelade förra säsongen i Bäcken som vann den tuffa södra kvalserien till ettan. Joel vann också poängligan i kvalserien. Men då Bäcken degraderades ville han prova vingarna i ettan på egen hand, och då föll alltså valet på Mariestad Bois…

Joel Benjaminsson, klar för Mariestad Bois, välkommen till klubben!

– Tackar!

Du kan väl börja med att presentera dig lite för oss!

– Jag heter Joel Benjaminsson, kommer från Bäcken, som spelare är jag en skridskosnabb forward som gillar det fysiska jobbet och jag ger alltid 100%. Gillar att sätta mina kompisar i bättre lägen, och jag tycker det ska bli riktigt kul att komma till Mariestad.

Ditt Bäcken kvalade sig upp till ettan egentligen, men blev degraderade av licensnämnden. Hur stor var den besvikelsen?

– Tråkigt att få ett sådant beslut, när vi alla sett fram emot att få gå upp och så blir det så här, tråkigt, men inte mycket att göra.

Var du inställd på ettanspel?

– Ja jag tänkte att det skulle bli ettan, och när det inte blev det så ville jag prova egna vingarna i ettan i alla fall.

Hur kommer det sig det blir Mariestad?

– Jag fick ett samtal från Johan Frick som sa att de haft ögonen på mig redan tidigare, men då hade jag sajnat med Bäcken redan, men nu när det blev nytt läge så lät det bra, det verkar vara ett skönt lag att komma till.

Hade du stor roll i Bäcken?

– Jag spelade mycket i kvalet, då spelade jag i boxplay och powerplay och andra-tredjekedjan, så det var kul. Men i början av säsongen hade jag inte det förtroendet, jag kom upp som junior och det tog lite tid att komma upp  i hierarkin, men jag kämpade mig upp.

Du känner ju till Ludvig Collberg, eller hur?

– Ja det är en riktigt skön gubbe, vi spelade tillsammans förra säsongen. Tyvärr åkte han ju på matförgiftning han så spelade inte så mycket i år, men det är en riktigt skön gubbe, och han har pratat gott om Mariestad.

Jag fick ett omdöme om dig av Ludvig: ”En ung kille med mycket driv i sig. Han kunde spela lite över allt, han spelade både powerplay och boxplay, och var viktig i alla spelformer. En ledande spelare redan då, han tog bra plats direkt. Lugn med pucken, men med bra fart. Kan spela fysiskt med. Han är helt orädd, han bara kör, hans spel kommer passa in i hur Bois vill spela jättebra. Kan även vara halvgrisig med. I slutspelet när vi mötte Pantern och de andra topplagen så vann han poängligan, så han var riktigt duktig i slutet.” Tycker du det var en bra beskrivning av dig?

– Det skulle jag vilja säga.

Du gillar att spela på gränsen?

– Ja det är klart! Och jag blir ännu mer grisig om någon ger sig på en lagkamrat, gör man det så måste man skydda varandra. Behöver man få igång laget kan man gå in och göra några tacklingar för att dra igång laget och så där.

Vad har du för förväntningar på laget?

– Att ta oss så långt vi kan. Jag har ju inte varit där än och vet inte vad de siktar på, men att ta sig till allettan och sedan kanske vidare därifrån, och helst avancemang. För egen del förväntar jag mig ingenting, jag ska kriga och visa upp mig och få den speltid jag förtjänar och så gärna sätta ett par mål kanske, hehe. Jag vill sätta laget i så bra läge jag kan, man kan inte tänka på sig själv.

De andra drar igång redan imorgon, hinner du hit då?

– Ja jag kommer upp imorgon, ska lägga av grejer i min tillfälliga bostad, sedan är det dags för fys, det ska bli kul att träffa alla.

Bois sportgrupp om värvningen:

”Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig då vi sa att Wiggo var sista pusselbiten på plats. Men när en så pass spännande och ung spelare som Joel dök upp på marknaden, på grund av att Bäcken tvångsdegraderas ner till Div 2, så var det ett självklart val att plocka in honom. Det ska bli enormt spännande att följa Joels fortsatta utveckling i vår miljö.”

 

Joel på eliteprospects

 

Till sist:
Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.
Av Krister Holm