Lyckad säsongspremiär för Enköping

Daniel Andersson, som numera är veteran i Enköping, fick göra ett av målen i träningsmatchen mot hans moderklubb Järfälla HC. Foto: Håkan Hagman

Det blev en lyckad säsongspremiär för Enköpings SK när man besegrade Järfälla med 4-1 hemma i Bahcohallen på tisdagskvällen.

Så sent som i onsdags klev Enköping på isen för första träningspasset, vilket är ovanligt sent. Man inleder också matchandet med bara fyra ispass i kroppen och väljer den här säsongen att inleda mot två lag från hockeytvåan.

Månne en ny taktik för ett ESK som de två senaste säsongerna förlorat varenda träningsmatch och sedan inlett säsongerna bedrövligt dåligt. Att bryta tidigare mönster kan ju som bekant ge resultat.

När man på tisdagskvällen premiärspelade mot Järfälla HC blev en jämn match fram till tredje periodens avslutning, där hemmalaget till slut vägde tyngre och avslutade med den pondus man vill se av ett lag en division upp.

I en både spel- och kampmässigt ganska tam inledningsperiod var det Järfälla som vann med 1-0 och man var dessutom en rungande ramträff från ytterligare ett mål.

Enköping skapade också men hade svårt att överlista gästernas storspelande målvakt, Linus Gidbark. Skåningen med tidigare rutin från ettan med Vallentuna och som dessutom varit ombytt i fem matcher med Malmö i SHL.

I den andra perioden kunde Enköping dock vända. Premiärmålskytt blev Alexander Starck när han kvitterade till 1-1 och ledningsmålet kom av den Järfällafostrade Daniel Andersson, som ju med åren blivit en inventarier i Enköpingsdressen men som nu alltså fick göra mål mot moderklubben.

Ju längre vi kom i den tredje perioden ,desto mer kunde Enköping ta över spelet. Ytterligare två mål, det ena av tvåmålsskytten Starck och det andra av nyförvärvet Alfred Aalto, fastställde slutresultatet till 4-1.

Kul för Aalto, fjolårets stora skyttekung hos Eskilstuna Linden, att får börja producera för sin nya klubb redan i debuten.

Härnäst väntar ny match redan på torsdag, när ESK beger sig till Tierp.

ESK – Järfälla HC 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

Målskyttar, ESK: Alexander Starck 2, Daniel Andersson och Alfred Aalto

Järfälla: Linus Nordin