Imponerande stark insats i premiären!

Bois gjorde en riktigt bra första match för säsongen 24/25 när man vann borta mot Grästorp med 1-4 (0-2,1-1,0-1). Framför allt den första perioden bjöd på riktigt bra Boisspel och segern var både odiskutabel och, med tanke på hur tidigt det är på säsongen, imponerande.

Axelsson 13:e forward.

Bois förstaperiod bjöd på den mest imponerande insats jag sett ett Boislag göra en förstaperiod för en säsong. Laget satte gasen i botten från första nedsläpp, satte hög och hård press på Grästorps spelare som ofta inte ens hann få tag i pucken innan de hade en Boisare över sig som ofta fullföljde i tacklingsspelet. Bois vann puck gång på gång och skapade från det flera fina lägen. Även uppspelen från egen zon satt redan från start. Puck på bladet på spelare i fart som snabbt fördelade pucken vidare. Ja Grästorp hade stora svårigheter att hinna med i det fartfyllda och fysiska Boisspelet. Bois hade både stolpskott och friläge innan till slut 1-0 föll. Det var hemvändande Max Wennlund som i powerplay kunde slå in en andraretur till 1-0 bakom en under matchen storspelande Alexander Sundstrand. Just trafik på mål var något man märkte att Bois pratat mycket om, för där var man flitiga gäster och det också 2-0 på ännu en retur. Denna gång var det nyförvärvet Kevin Engvall som höll sig framme och påpassligt kunde slå in pucken. Bois hade ännu ett stolpskott i perioden och skotten 1-19 ger en ganska klar bild över hu händelserna såg ut på isen, Bois spelade tajt och bra försvarsspel och skapade själva en uppsjö med chanser.

Till den andra perioden så blev Bois lite bekväma och gick ner sig några procent av det fina fokus man haft i den första perioden. Man kom lite längre ifrån Grästorpsspelarna i pressen och det i kombination med att Grästorp höjde sig gav en betydligt jämnare period. Grästorp steppade samtidigt upp sitt fysiska spel, vilket gjorde att det blev en hel del närkamper och lite lägre tempo i matchen, Och när Grästorp fått ner tempot i matchen så visade de också att de har ett bra lag med skickliga offensiva spelare. Nu var kanske inte Grästorpsanfallen så långa, men de ställde om i giftiga spelvändningar när Bois tappade puck i anfallszonen, så Sandberg fick bland annat rädda ett friläge. Bois fick i sin tur ett friläge när Kevin Engvall trampar sig loss från egen zon och får ett pass, och fri från mittlinjen gör han inget misstag utan han sätter den mellan benen fram till 3-0. Nästa mål skulle dock bli hemmalagets, och det kom givetvis efter en spelvändning. Boisbekantingen Simon Niska kommer in på vänsterkanten, skjuter på bortre benskyddet och där dyker en annan Boisbekanting, Helmer Rydholm, upp och slår in pucken i den tomma kassen. Perioden slutar 1-1 och skotten 10-9 visar på att det var en rätt jämn period.

I den tredje perioden så steppar Bois upp fokus igen, och även om dominansen inte är lika stor som i den första så kontrollerar Bois händelserna på isen tydligt och klart. Bois förstakedja briljerade stundtals med riktigt fina kombinationer och var snubblande nära gång på gång. Det påminde i långa stunder om förra säsongens starka förstalina med Lindén-Wistén-Tellström, där Grästorp tvingades in i mindre och mindre box för att försvara sitt mål. Ett mål skulle dock komma, och denna gång var det Carl-Johan Gustavsson som fick sätta pucken, åter en gång efter en uppsnappad retur. Med det var 4-1-resultatet spikat och ett nöjt hemmalag kunde ställa kosan hemåt.

Många var bra idag, men några intryck av några nya spelare kan väl ändå vara på plats.

– Wiggo Weinö: Speed, tyyngd och bländande teknik i ett, Bois svar på Viktor Ejdsell?

– Kevin Engvall: Ujujuj vad det gick undan, och klinisk i avsluten.

– Anton Persson: Junior som verkligen tog för sig.

– Viktor Nilsson Westlund: Vilket tungt direktskott.

– Emil Smedberg: Magiskt passningsspel.

– Max Wennlund: Stark tekare, inte rädd för att stick in näsan, fin spelfördelare.

– Marwin Wedemo och Felix Bergkvist: Tunga, fysiska backar med bra förstapass.