Inför Brödernas/Väsby vs Enköpings SK

Efter dryga två och en halv veckor på is har det äntligen blivit dags att få se Brödernas/Väsby i matchspel för första gången denna säsong. Det med en träningsmatchdebut som är något senare än tidigare säsonger. Men det är en medveten strategi eftersom det givit tid för laget att i lugn och ro träna, bli något varma i utrustningarna och där man kunnat gå igenom det tänkta spelsystemet för säsongen.

För gästerna innebär onsdagskvällens match deras tredje för försäsongen. De spelade nämligen två träningsmatcher i förra veckan. Det mot division 2-motstånd, och det blev lika många segrar mot såväl Järfälla som Tierp.

Enköping har inte byggt om sitt lag speciellt mycket från den gångna säsongen. Sju spelare har tillkommit, sex har lämnat, medan laget har kvar samma tränare i form av Jakob Mylläri. Målsättningen för laget är säkert satt till spel i Allettan efter jul, vilket i sådana fall skulle vara en klar förbättring mot fjolåret, då laget kom på en niondeplats i grundserien, för att sedan i vårserien hamna på en åttondeplats.

En spelare som satte rejäla avtryck i fjolårets Enköping, är en spelare som under onsdagskvällen gör debut i Brödernas/Väsby. Jag talar då om Tim Friberg, som alltså i sin första match för klubben ställs mot sina forna lagkamrater. Det blir säkert lite extra speciellt för honom och han kommer att kamperas ihop med Henrik Rommel och Carl Wassenius.

Laguppställningen i sin helhet ser ut enligt följande:

Victor Olsson (Isak Johansson)

Rasmus Sörgardt – Arvid Henriksson
Jeremias Lindewall – Marcus Kivelä Carlzon – Lucas Feuk

Oscar Lundin – Gustav Berglund
Tim Friberg – Henrik Rommel – Carl Wassenius

Nils Strandberg-Sarén – Daniel Carlqvist
Filip Barklund – Niklas Allain – Jacob Samuelsson

Elias Ewertzh – Filip Larsson (egen junior)
Calle Åsell – Nicklas Nousiainen – Erik Aterius

Vilar från matchen gör Viktor Hertzberg samt Ludwig Laband.

Varmt välkomna. 

Vid pennan:
Krister Holmgren