Chans till snabb revansch!

Igår så gick det inte alls som vi Boisare hoppats, då Dalen vann mötet med Bois med 4-1 efter en svag insats från våra favoriter. Men som tur är får laget chans till snabb revansch, för redan imorgon så möter man ett annat tippat topplag, Forshaga. Hemsidan ringde upp Linus Engqvist, Bois assisterande tränare, för att höra hans syn på både gårdagen och morgondagen. 

Gårdagens förlust mot Dalen, i en match som var ett klart steg tillbaka jämfört med första matchen mot Grästorp?!

– Ja det var det verkligen! Det vi gjorde så bra mot Grästorp senast fick vi inte alls ut. Det var tråkigt men så är det ibland.

Vad var det som inte funkade?

– Mot Grästorp kom vi ut hårt och vann kamperna och kunde styra och ställa, nu blev det helt tvärtom. Vi förlorade alldeles för många närkamper och blev väldigt små ute på isen. Vi fick det inte att stämma.

Jag upplevde att ni inte hängde ihop riktigt på isen, utan det var mycket ytor Dalen bjöds på, även i egen zon…

– Vi vill ju sätta press både i försvarszonen och anfallszonen, men det får inte bli huvudet under armen, att man jagar puck FÖR mycket, att vi blir pucktittande. Det måste vi prata om, att det kommer komma perioder där vi blir jagande, då måste vi ändå tänka hockey. ”Var hamnar pucken, är det läge att gå eller måste jag vara avvaktande?”. Det måste vi ta med oss, vi vill vara aggressiva, men vi kan inte bara tokköra, utan vi måste tänka hockey hela tiden.

Var det därför ni blev så utspridda över isen?

– Ja det kändes som det, vi hade inte alls det där samspelet vi haft. Sedan var Dalen bra med, men jag tycker vi gav dem för mycket is och hamnade ur rytmen, backarna följde inte med upp och då blev det stor ytor och då blev det kämpigt.

Passningsspelet var inte alls lika bra heller som i första matchen, det var pass bakom eller framför eller i knähöjd på kompisen om vartannat!

– Nej jag håller med, Men det kan bli så när man tappar positioner, att man håller i pucken lite extra, och slår ett svårare pass än vad vi egentligen behöver. Man måste våga spela det enkla spelet med, för att skapa tid och yta åt varandra, så då måste man slå tråkiga pass med för att få bättre tid och lägen, igår försökt vi slå för svåra.

Var det någon period ni ändå var nöjda med?

– Andraperioden var bättre och tredje var väl nästan ok, så det var väl ingen höjdarperiod. Men man får inte dra för stora växlar av detta, det var en andra träningsmatch, men vi vet ju att det finns så mycket mer att hämta ur gruppen.

Jag upplevde att ni smetat ut spetsen i fyra formationer, hur kom detta sig?

– Vi vill se vilka som funkar med vilka och ge alla chansen att visa upp sig. Det kommer vara konkurrens om platserna i vinter och då måste alla få chansen att spela i bra linor och högt upp i hierarkin. Det handlar om att alla verkligen ska få chansen att visa att de vill vara med och tävla, men också om att visa att man kan anpassa sig efter den omgivning man spelar med. Det blir samma imorgon, alla kommer få chansen att visa upp sig.

Det för oss osökt vidare till formationerna i morgondagens match mot Forshaga?

– Så här ställer vi upp:

72 Oskar Karlstam

1:a 26 Viktor Nilsson Westlund – 77 Marwin Wedemo

19 Adam Karlsson – 13 André Astley Rydberg – 94 Emil Smedberg

2:a 7 Tobias Aronsson – 8 Felix Bergkvist

11 Wiggo Weinö – 10 Max Wennlund – 80 Joel Benjaminsson

3:e 71 Manne Håkansson – 28 Joel Cruus

65 Andreas Axelsson – 64 Lukas Larsson Adde – 91 Kevin Engvall

4:e 5 Jonathan Cederqvist

63 Anton Persson – 49 Alex Fält – 88 Carl Johan Gustavsson

Vilar imorgon gör Jesper Lindén, Tobias Sandberg och Anton Blomberg.

Vad trycker ni på imorgon?

– Framför allt behöver vi komma tillbaka till det vi hade mot Grästorp. Att vi är ett lag som alla vill slå, det är en av de roligare matcherna de har, då vi har mycket supporters och är topprankade. Så vi måste ladda om och vara ödmjuka inför morgondagen och visa att vi är ett topplag också. Vi behöver komma upp i det vi visat under träningarna och mot Grästorp.

Vad kan du säga om Forshaga?

– De har gjort flera riktigt intressanta värvningar och jag har ett förflutet där så jag känner till klubben väl. Vi har ju mött dem många gånger under åren och det är inte en så lång resa heller, så det har byggts upp lite rivalitet mellan klubbarna. Det har ett intressant lag som kommer hota i toppen, så det är en kul och bra värdemätare, det blir en höjdarfredag.

Till sist: Visst är det rätt gött med match så snart igen efter en sämre insats så man får chans till snabb revansch?!

– Ja det är det! Sedan blir det en riktigt värdemätare mot Vimmerby i matchen efter det. Så vi vill ha bra svar imorgon och visa att vi är ett bra hockeylag.