Skadefylld försäsong för Hudik

Hudik Hockey har så här långt spelat två träningsmatcher inför säsongen, båda mot allsvenskt motstånd. Efter en förlust och en seger – senast mot Östersund med 6-3 – väntar nu bästa tänkbara motstånd från Hockeyettan när högt rankade Brödernas/Väsby gästar Holmen Center på söndag (1/9) med nedsläpp kl. 16.00.

Foto: Flywood Studio

Brödernas/Väsby har laddat rejält inför den kommande säsongen och kommer nu till spel med en trupp där målsättningen måste vara given. Många tror att Brödernas/Väsby den här gången kommer att vara med ända fram till sista nedsläpp i slaget om en allsvensk plats.

För Hudiks del blir det lite av ett ”omtag” och med ganska stora förändringar i spelartruppen behöver Filip Algeman och ”Lillis” Lövblom säkert lite tid för att placera alla pusselbitar på rätt plats.
Dessutom har sjukdomar och skador stört bilden rejält och nu står det också klart att Hudiks hårdjobbande kapten Adam Byström Johansson kommer att bli borta en längre tid efter att ha träffats av ett skott mot halsen.

Adam har nu opererats för skador på strupen och berättar att han kommer att tillbringa den första tiden av sin återhämtning ”hemma” i Värmland.

– Ja, det var en otäck smäll, men nu har operationen gått bra. Det känns stelt och det gör ont, men jag är glad att jag kan äta. Och jag vill helst inte prata så mycket. Läkarna har sagt att det kan ta 6-8 veckor innan jag är återställd, berättar Adam.

HHC har under försäsongen haft flera spelare som under kortare eller längre tid varit borta, däribland målvakten Adam Ohre, som nu är åter i träning.

Dessutom är också unge målvakten William Larsson av personliga skäl borta på obestämd tid, vilket inneburit att HHC till exempel fick låna in Brynäs J20-målvakt till matchen mot Östersund.

När det gäller matchen på söndag står det klart att inte heller Marcus Limpar-Lantz kan spela efter sin hjärnskakning senast. Just nu går han igenom rehab med den s.k ”hjärntrappan”.

Även nye Rasmus Kahilainen har varit frånvarande en tid, men ska kunna spela mot Brödernas/Väsby.

Och det har varit ovanligt många korttidsskador i HHC-truppen.

– Ja, vi har haft många borta en tid nu och vid några tillfällen har vi haft upp till fem-sex juniorspelare med oss på träningen. Även om de har gjort det riktigt bra och verkligen inte bett om ursäkt för att de fått vara med, så är det klart att det blir skillnad, säger Filip Algeman.

– Det vore fel att säga något annat, men de har absolut inte åkt och gömt sig och det ska de ha all credd för, menar HHC-tränaren.

I snitt har det under en tid saknats fyra spelare på träningarna och det är förstås inte något önskeläge för ett lag som delvis ska byggas om under en begränsad tid för att vara redo när säsongens allvar börjar. Och dit är det inte så långt. För Hudik Hockeys del handlar det om seriestart borta mot Örnsköldsvik den 22 september och sedan väntar Sundsvall i hemmapremiären den 25 september. Men innan dess ska HHC också möta både Väsby och Östersund på bortaplan.

Nu får man däremot lite förstärkning då forwarden Jonathan Karlsson, från Brynäs organisation, förstärker truppen och förväntas göra debut på söndag.

Just nu pågår försäljningen av säsongsbokade sittplatser.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Boka din plats till söndagens träningsmatch mot Brödernas/Väsby här.
Har du köpt säsongskort i år eller hade föregående säsong gäller dessa.