Nu ska vi börja skruva lite på laget!

Imorgon spelar Bois sin fjärde träningsmatch för säsongen, och det lär inte bli någon enkel match. För motståndet står nämligen allsvenska Vimmerby, ett lag som radat upp imponerande segrar under försäsongen, laget har fem raka segrar och har ännu inte förlorat. Det vill med andra ord till för Bois att visa sig från sin allra bästa sida, och det är också tränare Ronny Helanders tanke. För från och med nu så matchar han laget med något som liknar tilltänkta formationer. Dock har man drabbats av avbräck, vilket gjort att man ändå inte kan mönstra en tilltänkt seriepremiäruppställning. 

Vi börjar som vanligt med senaste matchen, där det blev förlust mot Forshaga med 4-2. Vad är dina intryck av matchen?

– Egentligen i alla tre perioder likadana. Första tio spelar vi bra hockey och för matchen tydligt, sedan tappar vi lite i slutet av perioderna. Så det var en lite ojämn prestation.

Ser det inte ofta ut så under träningsmatcherna, just att prestationen inte är så jämn ännu?

– Jo så är det, det är tidigt på säsongen och inte alltid allt stämmer hela tiden. Så här tidigt så kanske man får vara nöjd med att de ser så bra ut som det gör i tio minuter av varje period, snarare än att detaljstudera varför det inte ser lika bra ut sista tio.

Jag upplevde att ni hade bra fart men lite dålig trafik in på mål…

– Ja det är lite det som saknas, och vi håller kanske i pucken lite för länge istället för att leverera den snabbt när vi gå ner oss. Det var även lite oskärpa i passningsspelet. Sedan är de knappt i vår zon första 10 minuterna, men då måste vi få ut något av det med, där kanske vi behöver komma snabbare på mål så de inte hinner i position. Men vi lär oss av detta och ser vad vi behöver nöta vidare på. Sedan har alla fått chansen att visa upp sig, vi har ställt över mer etablerade spelare, men nu ska vi börja vässa upp det inför seriepremiären framöver.

Det är nu ni ska börja spela ihop tilltänkta kedjor?

– Ja nu har vi fått några avbräck här i veckan som ställer till det lite, men vi har sett vilka som passar ihop och vad folk går för, så nu ska vi börja skruva på laguttagningen hur vi ska ställa upp. Det blir enklare för killarna när man spelar i samma omgivning, då lär man sig varandra, nu har det bara varit lagspelet man fått förlita sig på, men nu när de vet vilka de ska spela med blir det enklare att synka.

Är det någon du vill lyfta fram från Forshagamatchen?

– Dels var det kul att se Oskar Karlstams första seniormatch, han gjorde det bra i mål tycker jag, sedan har Emil Smedberg sett bra ut alla matcher, han har riktigt bra driv och tar väldigt många bra beslut på isen.

Du nämnde avbräck, vad har hänt?

– Ja dels är Linus Lööf inte riktigt redo än, men vi hoppas att han kommer till spel nästa vecka. Sedan är André Astley och Adam Karlsson inte med imorgon. Adam blir nog klar först till seriestart, men de andra hoppas vi kan vara med nästa vecka. Så då kan man inte formera det riktigt som man vill ändå, men så gott vi har kunnat i alla fall.

Och hur formerar du laget?

– Så här spelar vi imorgon:

Första:
7 Tobias Aronsson – 95 Anton Blomberg
94 Emil Smedberg – 10 Max Wennlund – 18 Jesper Lindén

Andra:
26 Viktor Nilsson Westlund – 77 Marwin Wedemo

11 Wiggo Weinö – 64 Lukas Larsson – 91 Kevin Engvall

Tredje:
71 Manne Håkansson – 8 Felix Bergkvist
65 Andreas Axelsson – 88 Carl-Johan Gustavsson – 80 Joel Benjaminsson

Fjärde:
63 Anton Persson – 49 Alex Fält- Junior (ej bestämt vem)

– Sedan får vi se om 28 Joel Cruus åker med med.

– 35 Tobias Sandberg står.

Imorgon möter ni ett Vimmerby som gått ruskigt starkt på försäsongen med fem raka segrar under försäsongen. Hur ska ni ta er an dem?

– Det ska bli skitkul att möta ett allsvenskt lag! Det kommer gå undan, så det gäller att vi är med och speedar upp vi med. Vi har tränat lite olika varianter, dels presspel, men även ett lite mer passivt spel så vi ska kunna växla mellan dem. Men vi ska inte backa tillbaka, vi ska spela frejdigt så får vi korrigera sedan utifrån matchbild.

Vad har ni tränat på sedan senast?

– VI har prioriterat defensiven och att vara aggressiva i vårt försvarsspel, men också att släppa pucken snabbt på lediga blad. Men vi har även börjat träna lite special teams, powerplay och boxplay, så där vill vi också se att vi har idéer imorgon.

Av Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd