Välkommen åter, Khalid Ibrahim!

Nyförvärv eller förlängning? Ja, säg det. Tillbaka på Jössa är han under alla omständigheter: poängsprutan Khalid Ibrahim, 26!

”Det ska bli kul. Jag har inte hunnit träna så många gånger med laget ännu, så det är svårt att ha en uppfattning om lagbygget. Men jag tycker det ser intressant ut. Det verkar finnas många bra spelare i truppen”.

När Khalid packade väskorna och flyttade hem till Skellefteå igen i slutet av maj, var det många Goisare som fällde en tår och trodde att de sett #13 för sista gången i Mörrums tröja.

”Jag var sugen på att testa något nytt, men det kom inget som jag kände var tillräckligt bra. Jag har haft kontakt med Mörrum hela sommaren och vi var överens om att jag skulle komma tillbaka om jag inte hittade något som passade”.

Khalid var dock avskriven i spelarbudgeten, så för att göra övergången möjlig har Mathias Lönqvist i sportgruppen varit tvungen att ta hjälp av ett antal sponsorer, som glädjande nog gått in med extra stöttning.

”Khalid är en toppspelare i division 1, en riktig lirare som kommer att hjälpa oss enormt i framförallt offensiven. Han har varit med ett tag och har rutin, vilket är välbehövligt i vårt unga lag. Det är en spelare som har alla kvaliteter man kan tänka sig. Han kan jobba och slita men lika gärna styra spelet i matcherna på ett väldigt skickligt sätt”, säger Mathias Lönqvist.

Khalid Ibrahim anslöt till Goiset sommaren 2018 och går nu in på sin sjunde säsong. Totalt har det blivit 200 tävlingsmatcher och ett stort antal mål och assists. Förra säsongen svarade Khalid för imponerande 44 poäng på 35 matcher.

Av sina 200 matcher är det en som han minns extra väl.

”Det var när vi mötte KHK borta i Allettan. Jag gjorde mål på straff på von Schoultz (Martin) och vi gick vidare till slutspel och inte de”.

Årets premiärmotståndare är just Karlskrona, fredagen 20 september.

”Då passar det väl att göra något liknande?” säger Khalid.

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.
#30 David Otter, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#8. August Renemark, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#18 Lucas Folkesson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#54 Isak Renemark, b.
#57 Emil Andersson, b.
#91 Leo Klavhed, b.

#9. Rasmus Leijonhielm, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#17 Noa Lindqvist Muci, f.
#23 Hugo Mörnhed, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#27 Elias Andersson, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#79 Viktor Fridolfsson, f.
#86 Hampus Johannesson, f.
#96 Vilmer Grundström, f.

Tränare: Simon Skoog Peter.
Assisterande tränare: Fredrik Ekeflod & Koffa Andersén