Bra genrep för Enköping – trots ny förlust

Enköpings genrep hemma mot seriefavoriten Brödernas/Väsby på tisdagskvällen blev ett perfekt kvitto på att försvarsspelet börjar sitta som det ska inför helgens seriepremiär. Matchen slutar visserligen 5-2 till gästerna men det var likaläge fram till matchens sista minuter.

När Lucas Lagerstedt skickar in kvitteringen till 2-2 i ett fint powerplay för hemmalaget Enköpings SK är det bara 7,25 kvar att spela på matchen mot en av Hockeyettans största favoriter, Brödernas/Väsby.

Men trots att ESK strax därefter låg på hårt för ett ledningsmål, med flera heta chanser, så kunde Brödernas/Väsby istället med tre mål på mindre än fyra minuter punktera matchen och till slut vinna med 5-2.

Men för att det från från början så var det en match i ett högt tempo där B/V inte oväntat förde spelet och hade mest puck.

Men ESK stod upp bra i försvaret och hade för kvällen en målvakt i Emil Jansson, som kom upp stort ett flertal gånger då gästerna kom till avslut i det grönsvarta försvaret.

Med ett mål i vardera första och andra perioden hade B/V en tvåmålsledning med sig in den tredje, där som sagt ESK först kommer ifatt men där B/V till slut vinner med tre mål.

För ESK var det en bra match på flera sätt. Försvarsspelet har vi nämnt, men också det faktum att man kommer ifatt med de två målen varav det ena i powerplay känns extra skönt.

Förhoppningsvis sitter matchens höga tempo också bra inför söndagens seriepremiär mot nykomlingarna Sollentuna.

Noterbart var att hemmalaget saknade flera spelare för kvällen. Förutom långtidsskadade Daniel Andersson var även målvakten Viktor Andersson, backen Wilmer Lindblad och anfallarna Adam Lidström och Ludvig Siljesvärd på frånvarolistan.

ESK – Brödernas/Väsby  2-5 (0-1, 0-1, 2-3)

ESK:s mål: Robin Nilsson och Lucas Lagerstedt