Tack för allt Fredrik Stridlund !

Fredrik Stridlund har Vallentuna Hockey som moderklubb och har utöver fem säsonger i Väsby varit föreningen trogen genom hela karriären.

 

Från Hockeyskolan till A-laget har Fredrik representerat Vallentuna Hockey och när han till den föregående säsongen kom hem och avslutade karriären gjorde han det som assisterande lagkapten. Totalt blev det 418 matcher i Hockeyettan, varav 244 i Vallentunatröjan, samt 37 matcher i Hockeyallsvenskan med Väsby. 

På söndag den 22 september är det dags för oss att tacka Fredrik för hans insatser i Vallentuna Hockey. Vi låter Fredrik själv berätta om sin tid i föreningen:

Du har Vallentuna Hockey som moderklubb och har utöver fem år i Väsby varit klubben trogen genom hela din karriär. Vad betyder Vallentuna Hockey för dig?

”Vallentuna är moderklubben, det är hockeyskolan till A-laget. Såklart har det betytt väldigt mycket och varit en väldigt stor del av mitt liv och framförallt min uppväxt. 

Det har varit allt från att kämpa för speltid, till att vara etablerad. Det har varit toppar och dalar. Tittar man tillbaka så har man fått lära sig mycket om sig själv genom hockeyn, både vem man är och vad man står för. Något som vuxit fram med åren och som varit sunt är att hockeyn inte är allt, och att man blir ihågkommen för vem man är som person mer än vem man är som hockeyspelare. Att få komma tillbaka ett sista år betydde mer än jag trodde det skulle göra, det kändes verkligen som att sluta cirkeln. ”

Är det någon person som betytt extra mycket för dig i din karriär?

”Jag är väldigt glad och tacksam till klubben och för alla man har träffat på under åren. Svårt att nämna alla, så väljer att inte börja rabbla massa namn. Men jag vill tacka min familj som alltid funnits och finns där för mig. Pappa, Bengt, som var med på mina första ispass i hockeyskolan och som varit tränare och materialare upp i junioråren och som sett oändligt med matcher. Lillebrorsan, Philip, som man gnuggat allmänhetens och skottramp med i alla ungdomsår. Mamma, Katarina, som aldrig kollat en match men som ändå ringer pappa efter varje period och frågor hur det går. Jag kunde inte önskat mig ett bättre stöd.”

Vilket är ditt bästa minne i klubben?

”Svårt att välja, man kommer ihåg många sköna segrar. Kommer aldrig glömma första målet, Åkers hemma. Sen en match mot Sollentuna i kvalet för att stanna i hockeyettan 2015. Vi vänder matchen från 1-3 till 4-3 sista 5 minuterna och blev klara för Div 1.”

Vad ska du göra med all ny tid?

”Bra fråga, men jag tänker att det får växa fram lite. Tycker om att röra på mig så blir nog en hobby i den stilen. Just nu har jag fastnat lite i crossfit-träsket.”

Stort tack för allt Fredrik! För alltid en del av Vallentuna Hockey-familjen och en av våra största spelare.