Tack för allt Marcus Andersson !

Marcus Andersson har Järveds IF som moderklubb och har utöver det representerat MoDo Hockey, Örnsköldsvik HF, Malmö Redhawks, SUNY-Fredonia, Almtuna IS och Vallentuna Hockey under sin karriär.

 

”Mackan” spelade 9 säsonger i Vallentuna Hockey och var en del av kaptensstaben i 8 av de säsongerna. Totalt blev det 344 matcher i Hockeyettan varav hela 313 i den rödvita Vallentunatröjan. 

På söndag den 22 september är det dags för oss att tacka Marcus för hans insatser i Vallentuna Hockey. Vi låter Marcus själv berätta om sin tid i föreningen:

Du kom till Vallentuna 2015 och spelade totalt 9 säsonger och 313 tävlingsmatcher i vår tröja. Vad betyder Vallentuna Hockey för dig?

”Såklart jättemycket. Att Vallentuna Hockey skulle bli en så stor och viktig del av mitt liv kunde jag aldrig ana första gången jag satte foten i ishallen 2015. Men ända sedan början har jag trivts väldigt bra och med tiden så har Vallentuna verkligen blivit som ett andra hem. Många av mina bästa vännner har jag träffat här. Känner mig oerhört tacksam för de här åren och för alla fina och roliga personer som jag har fått lära känna längs vägen.

När jag började skridskoskolan hemma på uterinken i Järved, Örnsköldsvik, var jag sämst av alla. Mamma har senare sagt att hon trodde att jag skulle sluta efter några veckor. Men jag kämpade på, lärde mig att åka och har älskat hockeyn hela vägen. Efter Modos hockeygymnasium blev det både Malmö och USA innan jag hittade hem igen i Vallentuna. Har verkligen haft det bra här. Jag är bara glad att jag fått spela så många säsonger i klubben och vill tacka alla för de här åren. Tack!”

Är det någon person som betytt extra mycket för dig i din karriär?

”Ja, vill gärna lyfta fram alla ungdomstränare i Järveds IF som alla var riktigt engagerade och gjorde hockeyn så rolig. Och får förstås inte glömma Oskar Söderberg som har varit min lagkompis i 20 säsonger!”

Vilket är ditt bästa minne i klubben?

”Oj, finns många. Men kanske första gången vi säkrade spel i Allettan, säsongen 2019/2020. När tre matcher återstod av höstserien, mot tre topplag, var vi nästan uträknade. Men vi knep en poäng borta mot Huddinge och tre poäng borta mot Visby – och plötsligt skulle allt avgöras mot serieledarna och värsta rivalen. Vi slog Väsby med 4-0 i Vallentuna ishall och tog oss till Allettan. Det var en otrolig kväll.”

Vad ska du göra med all ny tid?

”Jag ska börja tacka ja till fler grejer! Känns bra att få mer tid till annat i livet och det känns skönt att inte alltid ha en tid att passa. Men samtidigt kommer jag såklart att sakna hockeyn och lagkompisarna massor.”

Stort tack för allt Marcus! För alltid en del av Vallentuna Hockey-familjen och en av våra största spelare.