Kaptensgruppen spikad för kommande säsong

Efter att Marcus Andersson och Fredrik Stridlund har avslutat sina karriärer som hockeyspelare har Vallentuna Hockey varit tvungen att hitta en ny kaptensgrupp för kommande säsong. Efter en noggrann process har ledarna hittat starkast möjliga konstellation med Rasmus Olofsson som ny lagkapten, Fredrik Svennas som assisterande kapten, William Wassberg som assisterande kapten samt Max Kardevall och Tim Bergström som medlemmar i kaptengruppen.

 

Kaptensrollerna är viktiga i alla lagidrott. Marcus Andersson var kapten i Vallentuna Hockey i åtta år innan han avslutade hans karriär i våras. När  förra årets assisterande kapten Fredrik Stridlund också valde att avslutade sin spelarkarriär var ledarestaben tvungen att börja leta efter nya kanditater för kaptensrollerna.

”Vi började processen ganska tidigt i våras. Vi ville hitta rätt karaktärer för rätt roller så att  vi kan bygga så stark kaptensgrupp som möjligt. Efter många individuella möten och all information som vi har samlat från laget och människor runt omkring så bestämde vi oss för att ha en kaptensgrupp med fem likavärda och lika viktiga kaptener”, berättar Jussi Salo.

Salo fortsätter:”Svenska Ishockeyförbundet tilllåter bara tre spelare att bära bokstav på bröstet i matcherna. Vi funderade länge hur vi skulle göra med fem kaptener med det, men bestämde att vi inte vill inte ändra rollerna match för match. Därför har vi fasta roller i kaptensgruppen.”

Här kommer resultat av ”processen” med Jussis motivering av nya kaptener:

Rasmus Olofsson ”C”

”Rasmus leder först och främst på isen. Han visar vägen och jobbar alltid hårt. Han är aktiv i båset och får alla med sig. Välskolad kille och han tar sin hockey med yttersta allvar.”

Fredrik Svennas ”A”

”Fredrik var med i kaptensgruppen redan förra året som medlem. Han vet hur vi jobbar och han har varit här några år. Han är väldigt omtyckt spelare i gruppen. Fredrik har också tagit kliv som spelare och kan även leda på isen.”

William Wassberg ”A”

”En Vallentunakille från början. Exemplarisk med allting han gör. Har ordning och reda och det är väldigt viktigt att saker och ting går rätt till. Jag har aldrig hört William gnälla om någonting även om allt har inte varit bra för honom. Tar jättestort ansvar och tar hand om alla runt om sig. Speciellt nya och unga spelare och hjälper dem att hitta rätt hos oss. Utvecklas hela tiden och kan ta större och större ansvar även på isen.”

Max Kardevall

”Max är kanske den största profilen i laget och han leder med hans sätt att vara. En bra ledare med rutin som tar ansvar över hela laget. Han kommer  ha en stor roll i kaptensgruppen även om han inte har  bokstav på bröstet i matcherna. Snackar mycket i omklädningsrummet och har alltid en bra dialog med andra ledare.”

Tim Bergström

”Tim har varit kapten på juniornivå i många år och är en naturlig ledare. Han leder mest på isen och är en ödmjuk spelare som vi kan använda i olika roller på isen. Man kan alltid lita på Tim. En stark medlem i kaptensgruppen”.