Seriepremiär och tröjhissning!

Så var den då äntligen här, dagen för seriepremiär! Bois inleder med ett superintressant möte direkt, då det tippade topplaget Borås står som motståndare i Mariehus arena. Det är med andra ord en viktig match i en förväntat tät västra etta. Bois tränare Ronny Helander har dock segerreceptet klart, samtidigt som han passar på att hylla gamla Boiskaptenen #21 Filip Thörnqvist, vars tröja ska hissas upp i taket inför matchen. 

Dags för seriepremiär, hur ska detta bli?!

– Otroligt skönt ska det bli, det är detta man laddar för, att spela om poäng, det är de roliga matcherna.

Vad säger du om försäsongen?

– Ömsom vin ömsom vatten. Det säger man om varje försäsong är känslan. Men med så mycket nytt som vi har i laget så var jag förberedd på det. Vi gör några bra matcher, några med perioder som är bra och några dåliga. Men sättet vi spelar på har ändå sett bra ut, det handlar mer om att vi inte varit riktigt påkopplade. Att inte vara där i huvudet och spela fysiskt och så vidare. Men det hoppas jag att vi slipper se nu när det blir spel om poäng. Men vi har visat att vi kan spela bra hockey.

Idag väntar Borås i premiären, har du koll på dem?

– Man kollar på lite träningsmatcher med dem, men det är samma sak för dem, det blandas och ges. Sedan har jag kollat deras special teams lite, men de har bara spelat fem matcher så de har inte fått så många tillfällen. Men det största fokuset är på oss själva. Vi ska vara med i toppen och då handlar det om att vi ska vinna på vårt spel, att det är upp till oss, de ska anpassa sig efter oss. De är ett stort och fysiskt lag, och det brukar av tradition vara tuffa matcher mot Borås. Nu har vi inte mött dem på några år, men vi hoppas att vi kan börja bygga upp en derbykänsla mot dem igen tillsammans med Grästorp. Så ett derby en lördag klockan 18, det är upplagt för en härlig inramning!

Det är inte bara en premiärmatch, dessutom ska Filip Thörnqvists tröja upp i taket. Vad har du att säga om honom?

– Det kom en 18-årig kaxig Boråsare för 17 år sedan och klev in i omklädningsrummet med två andra Skövdebor. Sedan dess har vi en vänskap som är livslång, det är en härlig person som sprider glädje vart han är kommer och han har varit viktig för Bois i många år. Det är inte mer än rätt att han åker upp i taket.

Då ska vi snacka laget, hur mönstrar du truppen idag?

– Vi har haft lite skadekänningar under veckan, men fått glädjande besked på Max Wennlund och Lukas Larsson, men vi kommer sakna Adam Karlsson och Carl-Johan Gustavsson. Vi ska inte chansa med spelare i läget på säsongen vi är i. Det gör att vi mönstrar följande lag:

35 Tobias Sandberg – 72 Oskar Karlstam

95 Anton Blomberg – 7 Tobias Aronsson
18 Jesper Lindén – 84 André Astley Rydberg – 94 Emil Smedberg

26 Viktor Nilsson Westlund – 77 Marwin Wedemo
11 Wiggo Weinö – 9 Linus Lööf – 91 Kevin Engvall

71 Manne Håkansson – 8 Felix Bergkvist
49 Alex Fält – 10 Max Wennlund – 63 Anton Persson

64 Andreas Axelsson – 64 Lukas Larsson – 80 Joel Benjaminsson

Har du några sista tankar inför matchen?

– Det går inte få en häftigare seriepremiär, så nu vill jag se ett påkopplat lag som åker mycket skridskor och som går in hårt i närkamperna. Det som klaffat allra bäst under försäsongen är vårt aggressiva försvarsspel, det har varit bra i varje match, det vi gjort är att vi tappat folk i omställningarna och att vi vill vara lite starkare framför kassen. Men vi måste vinna kamperna, det måste vara påkopplat när det spelas om poäng. Sedan kan man bli slagen i närkamper, men då får man göra allt för att vara med i nästa. Men det viktigaste är ändå att spela med glädje. Ett lag med glädje pushar varandra, hjälper varandra och offrar sig för varandra, så glädjen är skitviktig också.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd