Svängigt värre när BHF tog 1 poäng i premiären

MHC – BOR  (5-4) (swehockey.se)

Under söndagseftermiddagen var det dags för Borlänge Hockey att spela sin seriepremiär när man åkte till Östergötland för att ta sig an Mjölby HC.

Med förste målvakten Emil Ranehamn på skadelistan och då andre målvakten valt att bryta sitt kontrakt så fick juniormålvakten Arvid Cederlöf chansen mellan stolparna samt 3 insjuknande spelare så såg det på förhand ut att bli en tuff uppgift för BHF.

Men man fick en pangstart och redan i matchens första anfall serverades Axel Eriksson ett friläge från kanten av Felix Hälldahl och 0-1 redan efter 21 sekunder.

Knappt 7 minuter in i matchen var det dags igen när Casper Östberg hittade målet direkt i premiären. BHF var sylvassa i inledningen och unge Axel Stoltz kunde styra in 0-3 halvvägs in i perioden.

Mjölby började därefter lyfta sitt spel och fick in en sen reducering.

I den andra perioden hamnade det mesta om hemmalaget om Arvid Cederlöf. 4 utvisningar drog BHF på sig och Cederlöf var en stark bidragande orsak till att hålla BHF i ledningen. I det sista numerära överläget fick han dock se sig besegrad när Mjölby satte dit 2-3.

Det tog bara 3 minuter in inledningen av den 3e akten så hade hemmalaget både tagit sig ikapp och förbi och BHF hade tappat sin ledning.

Men man gav sig inte och halvvägs in i perioden kunde Casper Östberg sätta sitt andra för kvällen och kvittera till 4-4.

Matchen stod sedan och vägde samtidigt som BHF försökte trycka på för ett nytt ledningsmål. Men 4-4 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning.

Även där drog BHF på sig en utvisning som skulle bli kostsam för i powerplay avgjorde Edvin Lundqvist och bonuspoängen till Mjölby.

slutresultat 5-4

skott totalt 29-33

utvisningar Mjölby 3×2 BHF 7×2

Vad kan man säga om matchen då? Jo BHF började matchen piggt och hade ett rejält grepp om den men sedan drog man på sig alldeles för många utvisningar och tappade matchen. 3 av målen släpper man med en man mindre på banan och det håller inte i långa loppet. Men mycket bra tar man också med sig inför veckans 2 hemmamatcher. På onsdag är det hemmapremiär då Tranås kommer på besök till Borlänge ishall kl 19:00!