Förlust i hemmapremiären

BOR – TRA  (1-4) (swehockey.se)

Efter det tunga tappet i premiären borta mot Mjölby där BHF tappade en 0-3 ledning så var det dags för hemmapremiär när Borlänge Hockey tog emot det tippade topplaget Tranås AIF.

Till en början var matchen jämn men efter ett par minuter började sakteligen gästerna ta över spelet och parkera i BHFs zon stora delar. Ledningsmålet skulle därför komma rättvist efter 15 minuter då gästerna gjorde mål i powerplay. Dryga 2 minuter kvar av perioden kom också 0-2. I slutskedet drog BHF på sig en utvisning och skulle få inleda mittakten i boxplay.

Då med bara sekunder kvar av utvisningen kom 0-3 och Tranås fortsatte att hålla sitt spel uppe.

Men kanske 6-7 minuter in i perioden kom BHF in i matchen efter att ha börjat tuffa till sig i spelet.

Man började skapa en hel del chanser mot Philip Aldenrud i gästernas mål och till slut skulle man också få utdelning. Fast det skedde i ett misstag från gästerna som gav BHF ett 2 mot 1 läge där Viktor Johansson snyggt satte dit 1-3 i bortre krysset.

BHF försökte i den tredje höja spelet än mer men gästerna spelade disciplinerat och höll BHF mest på utsidan. Casper Östberg var med 5 minuter kvar oerhört nära att göra ett riktigt drömmål när han lurade bort 3 spelare och tog köksvägen, men kom inte riktigt runt hela vägen.

Tranås höll undan och satte också slutresultatet 1-4 i öppen kasse.

skott totalt 37-37

utvisningar BHF 4×2 TAIF 1×2

domare Alexander Jidemo

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Ny match på hemmaplan väntar för BHF som på söndag tar emot Grästorp. Efter 1 poäng på de 2 inledande matcherna kanske BHF nu får se sin första seger?