Måltorkan kostar – andra raka ESK-förlusten

Måltorkan håller i sig för Enköping som på onsdagskvällen blev nollade i bortamötet mot Huddinge och därmed också inkasserade andra raka förlusten. Tack vare tätt försvarsspel och flera bra räddningar av målvakten Viktor Andersson stannade förlusten vid 3-0.

Mötet mellan Huddinge och Enköping i Hockeyettans andra omgång hade en tydlig matchbild till Huddinges favör, där spelet till stora delar var förlagt i Enköpings försvarszon.

ESK:s hopp kom att bli de snabba omställningar som man lyckades med återkommande men trots flera rena frilägen och flera två mot en situationer lyckades man aldrig spräcka målnollan.

Häng med här på ett urval av alla ESK-chanser som bommades:

I första perioden kommer Alexander Starck och Tobias Smids i ett två mot ett läge men avslutet från Smids träffar inte ens mål.

Direkt i början av andra perioden är det Axel Knudsen och Adam Lidström som får komma i samma läge, men återigen hamnar avslutet inte ens på mål.

Tre minuter in i andra gör Tobias Smids en fin individuell prestation där han först skrinnar mellan två Huddingebackar och spelar sedan fram Alexander Starck till ett förstklassigt läge, men skottet är svagt och träffar mitt i magen på målvakten.

I mitten på andra kommer Tobias Smids (igen!) helt fri och vi förstår att tanken var att sätta pucken mellan benen på målvakten, men som det såg ut så blev resultatet inget annat än en ”fjösare” till avslut som målvakten lätt styrde undan med benskydden.

Med fem minuter kvar av andra är det Sebastian Ehrencronas tur att komma helt fri men det blir ett ganska svagt skott som avslut. Till hans försvar ska nämnas att han varit inne i en längre sekvens i boxplayspel så krafterna var nog inte riktigt på topp, tyvärr.

I den tredje periodens andra minut gör ESK ett mönsteranfall där man från egen zon står för ett fint kombinationsspel som till slut friställer Leo Krantz. Men när han ska runda målvakten och i princip lägga in den i den tomma buren så är skottet utanför.

Ja, där har ni ett urval av de allra hetaste chanserna.

Huddinge vinner alltså till slut med 3-0 efter att ha satt den sista i tom bur när ESK chansade med att ta ut målvakten för spel en man mer.

Bortsett från målet i den tomma buren så släpper alltså ESK bara in två mål trots Huddinges stora spelövertag, varav det ena i boxplay. Ett försvarsmässigt helt okej facit som helt klart är värt att bygga vidare på.

Det är det första målet som kommer i ett powerplay där avslutet går direkt in från ett skott från blålinjen, förbi en rejält skymd Viktor Andersson.

Andra målet kommer lite snöpligt för ESK:s del. För det var nämligen ESK som inledde den tredje perioden klart bäst och det hängde ett mål i luften när Huddinge istället får ett friläge där man sätter tvåan. På avdelningen rejält tunga baklängesmål får nog det här klassas som ett sådant.

Det bör också nämnas att målvakten Viktor Andersson stod för en rad fina räddningar och bidrog starkt till det täta ESK-försvaret. Han släppte bara in två puckar på totalt 34 skott vilket ger fina 94,12%.

Återigen är summeringen att ESK faller på sin oförmåga att förvalta sina målchanser. Nu har man två förluster av två möjliga och har bara resterat ett enda mål framåt hittills.

Huddinge – ESK  3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Skott: 27-35  (12-7, 15-7, 11-13)