Bois tog andra raka efter övertygande insats

Bois hade förlorat två gånger om mot Forshaga under försäsongen, men när det idag stod poäng på spel så visade Bois att de var det klart starkaste laget och vann med 6-3 (3-2,1-1,2-0). Och nu börjar man se att det både finns fungerande kedjor och ett fungerande spel på ett annat sätt än man gjort under säsongsupptakten. Laget tog ett stort steg framåt mot ett bra Forshaga måste ändå sägas. Och så hade man en minst sagt glödhet Wiggo Weinö!

Anton Persson-Lukas Larsson-Andreas Axelsson

Det var med andra ord bara Carl-Johan Gustavsson som inte var redo för spel.

Bois fick minst sagt en kalasstart på matchen. För redan efter 28 sekunders spel så fick man chans att spela powerplay och där skapade man med en gång tryck och efter 1,03 så kunde 1-0 noteras. Det var Wiggo Weinö som dök upp på bortre stolpen och kunde styra in Emil Smedbergs skottpassning in i ett vidöppet mål. Och bara ett par minuter senare får man ett andra powerplay, och visst var Wiggo Weinö framme igen. Jesper Lindén skjuter, och framför mål står Wiggo och kan slå in returen till 2-0. Men Forshaga skulle resa sig efter den kallduschstarten. För även om det var Bois mest för hela slanten så skulle Forshaga reducera på sitt första riktiga anfall. De får en offensiv tekning, vinner den, och Boisfoprwarden som ska gå mot skytten screenas bort och ger fri gata åt Pelle Hedlund som kan kliva in några skär och skjuta en puck som studsar på kroppen på Lukas Enkvist och går in i mål efter drygt 6 minuters spel. Och när Forshaga sedan får sitt andra powerplay så kommer också kvitteringen. En genomskärare genom slottet hittar fram till Hugo Ek Koskela som direktskjuter in pucken förbi en chanslös Tobias Sandberg. Sista ordet i perioden skulle dock Bois få. Bois dumpar pucken och ner bakom mål kliver Forshagamålvakten Edvin Falkenström, men han hinner inte få undan pucken förrän en pigg Kevin Engvall erövrar pucken och lägger in den framför mål där vem, om inte annat än Wiggo Weinö dyker upp och skjuter in 3-2 för Bois, hans tredje mål i matchen efter bara 16½ minuts spel!

Bois kopplade sedan ett rätt bastant grepp om den andra perioden. I spel fem mot fem parkerade man långa stunder i anfallszonen och hade flera fina lägen att utöka målskörden, men Edvin Falkenström storspelade och räddade bland annat ett friläge. Problemet i den andra perioden för Bois var bara att man drog på sig på tok för många tvåor. Fyra stycken numerära underlägen fick man försöka reda ut, men man klarade bara av tre av dem. För vid det första i period två så kom 3-3. Lukas Smith hittar Pelle Hedlunds blad mitt i slottet och han styr in kvitteringen. Men Bois replik skulle dock komma snabbt. I ett svindlande snabbt och vackert anfall gick pucken som på ett snöre genom hela Boisfemman innan Max Wennlund fri med målvakten passar över till bortre stolpen och Weinö kan slå in 4-3-pucken.

I den tredje perioden försökte Forshaga sätta lite högre och hårdare press på Bois, och det var mest Forshaga de första 5 minuterna av perioden, och de hade också ett farligt läge som Tobias Sandberg fick briljera på. Men ju längre perioden led, desto mer grepp fick Bois om matchen, och i slutet när Forshaga skulle jaga kvittering så fick de mest ägna sig åt att försvara sig. Och när Emil Smedberg kan kliva in på mål och lite lurigt passa bakåt till en Jesper Lindén i kalasläge, så bryter en Forshagaklubba passet, men inte bättre än att det styrs in i egen kasse till 5-3 med mindre än 1½ minut kvar att spela. Forshaga chansar ändå med att plocka ut målvakten, men Jesper Lindén utnyttjar det läget till att erövra puck i egen zon och sedan åka lite slalom mellan Forshagaspelarna innan han lägger in den i tom kasse till 6-3.

Detta var ett klart steg framåt spelmässigt för Bois. Den där kemin i kedjorna man saknat tidigare verkar helt plötsligt ha infunnit sig sedan man gjort om i kedjorna. Förstakedjan hade många och långa anfall och såg ut att stortrivas tillsammans, men även andra- och tredjekedjan var hela tiden offensiva hot, samtidigt som den fjärde kedjan gjorde sitt jobb med att jobba hårt. Många var riktigt bra, men ska man lyfta fram några spelare ändå så är det svårt att gå förbi en stekhet Wiggo Weinö, men även Emil Smedberg och Kevin Engvall gjorde storstilade insatser.