ESK fortsatt utan poäng efter ny förlust

Efter tre omgångar av Hockeyettan är Enköping alltjämnt kvar på noll poäng. Men i söndagens förlust hemma mot Visby/Roma, som slutade 4-1, gjorde man sin hittills bästa match.

Efter att ha inlett serien med förluster mot två av de tänkta konkurrenterna i striden om Allettan, Sollentuna och Huddinge, så var det på söndagen dags för Enköping att ta emot de av många topptippade Visby /Roma.

Gotlänningarna har den här säsongen inlett en storsatsning som på sikt ska mynna ut i en plats i allsvenskan.

Men i Bahcohallen fick man för dagen bekänna färg mot ett Enköping som kom ut och spelade riktigt bra i den första perioden.

Redan i den andra minuten ringde målklockan för hemmalaget då Tobias Smids äntligen fick prickskjuta pucken in i mål efter att först snyggt ha brytit en passning på volley. Skönt för ”Smittan”, som bränt massor av fina målchanser i tidigare matcher.

Drygt halvvägs in i perioden kan Visby/Roma kvittera på en styrning som helt ställer Viktor Andersson i ESK-målet och på ett för hemmalaget mycket tungt sätt kan gästerna också ta ledningen med bara 12 sekunder kvar av perioden. Ett skott från blålinjen letar sig in förbi en skymd Andersson i buren.

Såklart en stor skillnad för ESK att gå in i periodvilan med ett måls underläge istället för lika på tavlan.

ESK fortsätter streta emot bra bra även i den andra perioden, som blir jämn men mållös trots att båda lagen skapar flera fina målchanser.

Det som kom att avgöra matchen var när Visby/Roma sätter 3-1 med drygt tolv minuter kvar av ordinarie matchtid. I sekvensen innan målet blir Viktor Andersson utan sin klubba i en misstänkt situation där en Visbyspelare kanske borde fått utvisning, men hans protester till domaren Hampus Springare blir resultatlös.

Det blev lite pyspunka för hemmalaget efter det målet. Visserligen skapar man ytterligare några vassa målchanser, men bakåt känns det desto mer instabilt.

4-1 kommer lite som på beställning och att det inte blev ett femte (eller ännu fler) mål också får nog hemmalaget tacka sin målvakt Viktor Andersson för.

Totalt svarar Viktor för 40 (!) räddningar, flera av dem var av det svettigare slaget.

Sammanfattningsvis gör ESK en bra match men motståndet är lite tyngre och Visby/Roma vinner rättvist och i ärlighetens namn kanske som förväntat. Resultatet innebär också att ESK är kvar på noll poäng efter tre omgångar, ett resultat som inte är godkänt även om spelet och kanske framförallt inställningen och kampviljan var bättre idag än tidigare.

Härnäst väntar ett hittills obesegrat Hanviken på bortais nästa söndag.

ESK – Visby/Roma 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Skott: 24-44 (8-15, 8-14, 8-15)
Målskytt: Tobias Smids
Publik: 252 åskådare