Poängtörstande ESK ställs mot topptippade Visby/Roma

Efter att ha inlett serien med två raka förluster ställs Enköping idag mot topptippade Visby/Roma hemma i Bahcohallen. 

Serien har verkligen startat på sämsta tänkbara sätt för Enköping, som förlorat både mot Sollentuna och Huddinge och ännu saknar poäng.

Därtill står man i eftermiddag mot ett tippat topplag i form av Visby/Roma, som till den här säsongen uttalat en målsättning att nå Allsvenskan någon gång de kommande åren och man har därför värvat flera starka namn.

Hittills har gotlänningarna förlorat en jämn premiärmatch borta mot Hanviken – ett annat tippat topplag – men sedan följt upp med en tämligen enkel 5-0-seger i hemmapremiären mot Surahammar.

För Enköpings del så är det främst målproduktionen, eller snarare bristen på målproduktion, som är det största problemet. Frilägen, straffar, två mot ett, tre mot ett och öppen målbur. Allt missas!

Naturligtvis håller det inte för att vinna matcher och här måste en helt annan inställning och vilja plockas fram.

På två matcher har man blott ett gjort mål och det var backen Wiggo Gramme som stod för det målet.

Till råga på allt är det en tuff uppgift som väntar grönsvart i eftermiddag när Visby/Roma gör stopp i Bahcohallen.

Till den här säsongen har Visby/Roma inlett en storsatsning för att klättra uppåt i seriesystemet. Strax efter årsskiftet sker första spadtaget i den nya ishallen som kommer att få en kapacitet på 2500 åskådare.

Läs mer om det projektet här. 

Men en ny ishall räcker ju inte, det gäller att ha ett bra lag också. Flera starka profiler från Hockeyettan har varvats in och därtill en vass finsk duo från Jokerit, Severi Auvinen och Niko Lahtinen.

Men de mest meriterade nyförvärven är två svenskar med SHL-meriter. Största stjärnan är Daniel Gunnarsson, med tio landskamper och nära 500 SHL-matcher med  Luleå, Färjestad, Karlskrona och Leksand på meritlistan.

Men också förre brynäsaren Alexander Bjurström sticker ut med sina två säsonger i Gävlelaget.

En spelare Visbylaget dock tappat till den här säsongen är Adam Lidström, som ju kommit tillbaka ”hem” till ESK och nu också har ett C på bröstet.

 

ESK Hockey – Visby/Roma HK

Bahcohallen Söndag 29/9 kl 15:00 (OBS! Tiden!)

Biljetter >>
Webbsändning >>
Statistik (live) >>

Observera att det enligt förbundets regler gäller förbud att ta med väskor till matchen. Undantag kan ske på grund av medicinska skäl och skötväskor och efter att kontroll av väskan har genomförts. Förbudet innefattar alltså även små handväskor samt tyg- och plastpåsar.