Joel trivs som fisken, även i juniorlaget!

Joel Benjaminsson kom som ny till klubben från Bäcken sent under silly season. Han har verkligen inte gjort bort sig, även om poängen kanske inte kommit än. Men det gjorde de verkligen när han i söndags spelade med Bois J20-lag. Tre mål och två assist stod han för när laget slog Kungälv med 6-3 och tog sköna poäng. 

Jag såg dig spela J20-hockey med Mariestad Bois mot Kungälv! Hur var det?

– Det är alltid skoj att komma ner och hjälpa föreningen så gott man kan, så det är bara glada miner från mitt håll.

Du verkade ha roligt på isen med!

– Ja hockey är ju det bästa jag vet, så då är det dumt att se arg och ledsen ut på isen, hahaha.

Du bildade kedja med a-lagskollegorna Anton Persson och Alex Fält, ni hade fullständig lekstuga ute på isen stundtals, och själv gjorde du tre mål och två assist i 6-3-segern!

– Ja det stämmer, jag spelade ju med två bra spelare, så när läge gavs så var det bara att panga in den, det var två som gjorde grovjobbet åt mig så kunde jag slå in dem.

Men det var inte bara kedjekompisarnas förtjänst, du gjorde själv ett grymt snyggt solomål där du tar pucken från egen zon, snurrar upp motståndarbacken till korvkön innan du drar pucken i sidled och lägger upp den i nättaket!

– Ja det var nog topp 10 bland de snyggaste målen man gjort i karriären. Det gick så snabbt så man gör något bara och hoppas på det bästa, och denna gång så lyckades det.

Hur har det varit att komma in i a-laget då?

– Det är kul, det är väldigt goa gubbar och roligt att spela inför hemmapubliken när det är sånt drag, så man ska inte klaga, jag har inte spelat inför så mycket publik tidigare, så det är bara att gå ut och njuta på isen.

Vad säger du om lagets insatser då?

– Jag tycker att vi vinner matcher och det är det viktigaste, vi hittar sätt att bärga tre poäng. Men vi har fortfarande saker att jobba på, vi ligger ändå bra till i serien, men vi kan bättre.

Vad behöver bli bättre?

– Mot Forshaga stämde mycket, alla tävlade och gav järnet, så det var skönt att se alla spela för märket på bröstet.

Hur har omställningen till ettanhockeyn varit, det är ju ändå ett steg att ta?!

– Det är mindre tid med pucken, allt går lite snabbare, det är lite hårdare tacklingar, det är lite jobbigare ta sig in på kassen, men det är väldigt roligt.

Sedan måste du väl ge dig själv lite tid också att anpassa dig…

– Ja det handlar om att komma in i kavajen, men jag hoppas komma in i det så snart som möjligt. Man får inte pucktiden man är van vid och kan inte göra vad man vill. Det krävs mer en lagprestation för att göra mål, snarare än en soloraid som det kan vara i tvåan, men det är kul.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd