Snöplig uddamålsförlust mot Hanviken

Efter viss dramatik blev det till slut förlust mot Hanviken när Surahammar under söndagskvällen spelade sin tredje match i årets upplaga av Hockeyettan Östra. Matchen slutade 2-3 och det var först i matchens slutskede som gästerna kunde avgöra till sin fördel.

Matchen började annars på bästa sätt för hemmalaget. Redan efter 1:17 spräckte Lukas Henze gästernas nolla när han trampade sig loss på vänsterkanten och bröt in framför mål där han snyggt ”tappade” pucken mitt i dragningen och den gled långsamt in mellan benen på Hanvikens målvakt Teodor Munther.

Tyvärr blev inte målet den injektion av självförtroende som man kanske skulle kunna tro. Istället var det gästerna som knöt näven i fickan och tog tag i taktpinnen. Hanviken hade det mesta av spelet, farten och tekniken och Sura fick mest koncentrera sig på att ligga rätt och stänga ytor. Även om man lyckades rätt så bra med den biten så kom till slut en på det stora hela rättvis kvittering. 15 minuter in i första perioden kunde Edvin Isén tråckla sig igenom suraförsvaret, dra sista backen och ensam med Malte Eriksson sätta pucken högt i nät. Fler mål föll inte i första ronden utan vi gick till paus med 1-1 på tavlan.

Mittperioden blev en spelmässigt halvdan tillställning där båda lagen bytte halvchanser med varandra, men där det i övrigt mest var ett ställningskrig utan skönspel. Ett mål föll i mittperioden och det var ett vackert nummer signerat Lukas Macklin som fick pucken en bit in i Surahammars zon, drog pucken i sidled och snärtade upp pucken i Malte Erikssons högra kryss. Ett klassavslut.

Med ställningen 1-2 gick vi ut till en sistaperiod där känslan var att momentum låg hos gästerna. Inte bara för att de satt i förarsätet rent målmässigt, utan för att de även hade mest fart och bäst fantasi i sitt anfallsspel. Sura försvarade sig fortsatt bra men orken började tryta. Vi var nog därför många som blev glatt överraskade när Lukas Henze med knappa tio minuter kvar av perioden gjorde sitt andra mål för kvällen och utjämnade till 2-2. Lukas tog själv in pucken i anfallszonen, vände upp och slängde pucken mot en skymd Teodor Munther i Hanvikens mål. Munther han inte reagera utan pucken landade i de övre nätmaskorna och vi hade likaläge.

Därefter följde fem minuter med ett böljande men samtidigt avvaktande spel från båda lagen. Med lite tid kvar och 2-2 på tavlan så var det tydligt att de båda lagen försökte slå vakt om den poäng som redan fanns inom räckhåll. Tyvärr med hemmalagets ögon sett så fick vi en utvisning med mindre än fyra minuter kvar att spela. Nu såg gästerna sin chans och skruvade upp tempot en sista gång. Sura försvarade sig bra och såg länge ut att rida ut stormen. Men med bara sekunder kvar av utvisningen så kunde Hanviken avgöra när ett anfallsförsök fick pucken att hamna bakom förlängd mållinje där Isak Dahlin påpassligt såg att Malte Eriksson inte hunnit återfå sin position i målet. Dahlin slängde pucken mot mål och lyckades valla in pucken via baksidan på Erikssons benskydd. Snöpligt och frustrerande för ett Sura som med hårt jobb ändå gjort en solid insats mot ett duktigt motstånd.

Strax efter målet rann sinnet över för Suras Marcus Lindström som i ren frustration inledde en fight med Hanvikens Ludvig Almgren. De båda fick matchstraff och resterande tid av matchen blev händelselös. Förlust 2-3 och även om slutet var såväl irriterande som frustrerande så måste man i nederlagets stund ändå säga att sett till 60 minuters spel var det kanske en rättvis utgång trots allt. Vi får ladda om och sikta framåt i jakt på nya poäng.

Framträdande i hemmalaget var mycket duktige målvakten Malte Eriksson och tvåmålsskytten Lukas Henze. Nästa chans att plocka poäng kommer på bortaplan redan på lördag 5/10 då Sura ställs mot Nyköping.

SURAHAMMARS IF – TYRESÖ HANVIKEN SK 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
Skott: 22-37 (6-13, 7-14, 9-10)
Utv SUR: 33 min
Utv HAN: 35 min

01:17 1-0 SUR (Lukas Henze)
15:01 1-1 HAN (Edvin Isén)
34:44 1-2 HAN (Lukas Macklin)
50:43 2-2 SUR (Lukas Henze)