Bois tog tredje raka mot tabelltvåan!

Efter en mållös förstaperiod i Bois bortamatch mot Lindlöven, så bjöds det på ett riktigt målkalas i den andra perioden. Där kunde Bois rycka åt sig en 4-2-ledning, en ledning de sedan kunde bevaka i den tredje perioden och till slut vinna med 5-3. Därmed så tog Bois sin tredje raka seger, samtidigt som Lindlöven åkte på sin första förlust för säsongen.

Tyvärr var sändningen undermålig från den första perioden, så jag kan tyvärr inte ge en heltäckande beskrivning av den. Men det var i alla fall Bois som inledde klart starkast, och hade ett fast grepp om händelserna första 4-5 minuterna. Den vassaste målchansen hade då Emil Smedberg som direktsköt ett par meter från mål när han fick ett pass från bakom kassen. William Kias kunde dock avvärja det läget. Men sedan åkte Bois på en utvisning som man klarade av med vissa besvär, och strax efter man blev fulltaliga en till som man löste lite bättre. Men efter det så var Lindlöven inne i matchen och hade ett grepp ett par minuter i svallvågorna efter utvisningarna. Men sedan tog Bois över igen och man hade bland annat ett friläge genom Wiggo Weinö, men Kias var tät. Efter det så dog tyvärr sändningen och hur det såg ut därefter kan jag inte avgöra, men den slutar i alla fall 0-0.

Om det var tätt och målsnålt i den första perioden så var det långt därifrån i den andra. Lagen tävlade i att få mest anfallsspel, för i anfallszonen var båda lagen riktigt vassa i kombination av svagt försvarsspel stundtals. Men det var Bois som fick det tidiga initiativet, tack vare att man fick spela fyra minuters powerplay då Anton Blomberg åkt på en hög klubba med blodvite som följd. Mariestads powerplay har sett bra ut och det såg också bra ut idag. Det lossades mycket skott med folk framför kassen för att skymma och slå på returer, och till slut så kan André Astley Rydberg slå in en retur till 0-1. Den andra tvåan redde dock Lindlöven ut, och efter den så blev det ett böljande spel, där lagen turades om att anfalla. Bois lyckades bäst i det spelet, och det började med en fin prestation av Max Wennlund. Han tar pucken i egen zon och kommer med bra fart in i anfallszonen, drar den i sidled innan han lägger en rapp handledare som letar sig in på Kias plocksida. Och bara 1,19 senare så skulle också trean komma. Kevin Engvall är mannen bakom det målet, när han vänder och vrider sig loss vid sargen, rundar målburen och lägger in en backhand köksvägen som tar på en skridsko och går in i mål till 0-3. Lindlöven har i det läget inget att förlora, man väljer att gå all in och checkar på allt. Det verkar ställa Bois lite, för helt plötsligt börjar man spela fast sig i egen zon gång på gång och Lindlövens tryck blir stundtals rätt robust. Därför kom 1-3-målet logiskt. Ett skott från blå fastnar på Amiil Andersson som sedan kan dra in den när pucken landar på isen, totalt chanslöst för Sandberg som gick på förstaskottet. Bois, läs Max Wennlund, skulle dock replikera tämligen omgående. Och det var via en riktig hästspark till skott. Bois etablerar tryck och pucken får till Wennlund  på toppen i vänster tekningscirkel, och skottet sitter stenhårt i högerkrysset, Kias hann inte ens reagera. Men det var Lindlöven som skulle få sista ordet i perioden. De kör verkligen järnet och lyckas få fast pucken och det gör att Bois drar på sig en tvåa. I det efterföljande powerplayet är det nära flera gånger om innan till slut Sebastian Falk kan dra in pucken i öppen kasse.

Det svajiga försvarsspelet i andra gjorde att Bois valde att spela betydligt mer strikt i den tredje perioden. Man spelade mycket styrspel istället för sitt vanliga checkingspel, och man valde att spela enkelt ur egen zon när Lindlöven fick ner pucken i Bois zon. Det gjorde att den tredje perioden var tämligen chansfri. Lindlöven hade mycket puck, men de fastnade hela tiden i Bois styrspel. Men det gick inte att låta bli att ge Lindlöven några anfall givetvis, och mitt i perioden ger det utdelning. För enda gången i tredje perioden, det var otaliga i den andra, så lyckades Lindlöven ta sig in i boxen och där vänder Emil Norberg bort sig back innan han skickar in den från 3-4 meter i gubbhörnet bakom Sandberg. Lindlöven försöker med mindre än minuten kvar att plocka ut Kias för att jaga kvittering, men det resulterar i ett skottförsök från Bois, det missar, men sargreturen är Max Wennlund först på och han kan lägga in den i öppen kasse med bara en sekund kvar.

Offensivt såg det riktigt bra ut idag, allra vassast var givetvis andrakedjan (med Engvall-Wennlund-Fält) som gjorde fyra av de fem målen, varav Max Wennlund var banans kung, han gjorde såväl hattrick och ett assist, samt gjorde ett storartat defensivt jobb. Det måste kännas bra för tränarparet att ha tre kedjor som kan kliva fram och avgöra matcher, tidigare har ju tredjekedjan varit ledande och även den första producerar då och då. Defensivt finns det dock att slipa på, man behöver både bli snabbare i besluten i passningsspelet och komma på en lösning som gör att man inte tappar gubbar ute vid sargerna. Men det är tidigt på säsongen, och då försvarssystemet är nytt så antar jag att tränarduon tar till sig av erfarenheterna och skruvar på det för att hitta mer rätt.