Inför morgondagens hemmapremiär mot Wings

Foto: fodsportfoto (Instagram)

Imorgon väntar säsongens första hemmamatch när vårt lag tar emot Wings HC i Hockeyettan. Även om A-hallen fortfarande inte är färdigrenoverad och matchen tyvärr kommer spelas i B-hallen utan publik, är laget laddat och redo att ge allt i en tuff batalj.

Laget har ett starkt självförtroende efter en fin insats i förförra omgången mot Vallentuna, där vi vann med 5-3. Fem olika målskyttar visade att laget har bredd i offensiven, något som kommer vara viktigt när vi möter ett Wings. En stark prestation krävdes även när vi mötte seriefavoriten Brodernas Väsby i en tät match nyligen, där vi trots förlust visade att vi kan stå upp mot toppmotstånd.

Huvudtränaren Greg är medveten om utmaningen som Wings kommer att innebära, men betonar vikten av att laget fokuserar på sitt eget spel. ”Vi har haft två träningsmatcher där vi varit riktigt täta och vunnit, så vi fortsätter jobba hårt. Vi vet att Wings är bra, de har en stark målvakt och spelar en strukturerad hockey. Vi måste få mycket tryck på dem och fortsätta kriga på, sen får vi se hur det går”, säger han.

Greg fortsätter: ”Vi hoppas som vanligt att alla ska vara redo och klara för match. Vi kommer att jobba hårt i eftermiddag och fortsätta finslipa detaljerna inför morgondagens utmaning.” Det är tydligt att laget har en bra känsla inför premiären och är fast beslutna att leverera trots avsaknaden av stöd från läktaren.

Wings, som också haft en stark start på säsongen, kommer inte bli en lätt motståndare. Det är därför viktigt att vårt lag får en bra start och lyckas sätta press tidigt för att tvinga fram misstag från motståndarna.

Trots avsaknaden av publik kommer morgondagens match att bli en värdemätare på var laget står inför fortsättningen av säsongen. Förväntningarna är höga och vi ser fram emot en hård kamp på isen!