”Sist in” vill mycket mer: Det finns skicklighet och fart i det här laget!

Amadeus Liljegren Rungegård, 21, blev sist in i Goisets trupp när han anslöt veckan före premiären.

Även om det blivit två raka segrar på Jössa och förhoppningsvis blir en tredje imorgon mot Pantern, är Amadeus långt ifrån nöjd. Han har höga krav på sig själv.

”Jag vill vara en offensiv spelare och göra poäng för att hjälpa laget, och det har jag inte gjort”.

Biljetter: Mörrum-Pantern

Redan på sin första träning med Goiset visade nyförvärvet från Tingsryd att han inte kliver åt sidan eller ber om ursäkt på isen. Han satte högsta fart på sin kant, bröt in framför mål och tryckte in keeper, back, sig själv och halva B-hallen i målburen.

”Jag har gjort ett 20-tal matcher i Hockeyettan med Alvesta och Krif, så lite koll har jag. Det som överraskade mig med Mörrum är hur mycket skicklighet och fart det faktiskt finns i laget. Tyvärr har vi inte fått ut någonting av det – än så länge”.

Amadeus har trots sin ungdom spelat drygt 50 matcher med Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Han är den ende i Goiset den här säsongen som har positiva siffror i plus/minus-statistiken. Men det är en klen tröst, tycker han.

”Det är ju alltid nåt. Jag vill naturligtvis även utveckla mitt defensiva spel, men framförallt ser jag mig som en offensiv spelare”.

Amadeus är varken nöjd med sin egen eller lagets insats så här långt, trots att man vunnit båda sina hemmamatcher på Jössa och siktar på tredje raka mot Pantern imorgon.

”Vi har varit okonsekventa. Det har sett bra ut i perioder, men sedan faller vi tillbaka i samma mönster och börjar slänga puckar omkring oss. Vi får press på oss och blir tillbakatryckta. Då blir det inte så mycket offensivt spel”.

Och lösningen på detta är..?

”En grej är att vi måste vända spelet snabbare. När vi gör det, så funkar saker och ting bättre. Då kan vi utnyttja vår speed. Sedan måste vi kunna lita på varandra. Att alla gör det de ska, och det vi tränar på”.

Vad blir nyckeln till framgång mot Pantern?

”Jag har en kompis i laget, men kan inte säga att jag har jättebra koll på dem. Vi ska hålla oss till vårt. Som mot Tyringe. Då tycker jag vi gör en stabil och bra match. Jag skulle nog säga att det hänger mer på oss än på Pantern om vi ska vinna den här matchen”.

ÖVRIG INFO:

» Emil Andersson kommer att lånas ut till Krif Hockey på en så kallad dubbelregistrering.

» Matchbiljetter köps HÄR.

» Medlemsbaren är fullbokad imorgon, men medlemmar är alltid välkomna i pauserna. För tillträde krävs dock medlemskap, som tecknas HÄR.

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media