Eftersnack: Mörrum-Pantern 3-0

Mörrum Hockey tar sin tredje raka seger i Jössarinken när IK Pantern besegras med 3-0. Didrik Jansson håller nollan. Hugo Blomberg gör sin första seriematch i A-laget den här säsongen efter sin skada, och finns på isen vid två av hemmamålen.

”Det var skönt att vara tillbaka. Det har varit trist att sitta på läktaren och se på i flera veckor. Jag tycker vi gör en stabil match. Vi gör det vi ska i 60 minuter”, säger Hugo.

”Didde” var några hundradelar från att få hålla nollan i senaste hemmamatchen (mot Tyringe) men gjorde det ikväll istället.

”Det är klart att det är kul att kunna spika igen, men det viktigaste är att vi vinner. Vi gör en riktigt bra laginsats idag. Vi som lag förtjänar den här segern. Det känns faktiskt bättre och bättre för varje match. Nu är det bara att bygga vidare på detta”, säger Didde.

Mörrum hade flera bra chanser redan i första perioden, men även Panterns målvakt var duktig. Utdelningen kom istället i andra perioden. Khalid Ibrahim satte 1-0 i powerplay, och Samuel Wälimaa ökade på till 2-0. 3-0 kom genom Mathias Kemppi i slutet när bortalaget spelade med tom målbur.

”Vi har släppt in många mål, och haft fokus på försvarsspelet. Så det är klart att man är nöjd med att hålla nollan då. Nu ska det bli en kul uppgift att åka upp till Ljungby på fredag och försöka ta poäng av Troja”, säger Mörrums tränare Simon Skoog Peter.

”Jag tycker Troja är seriens bästa lag, så nu gäller det att vi är extra noggranna”, säger Didrik Jansson.

Mörrum Hockey-IK Pantern 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Mörrum: Khalid Ibrahim, Samuel Wälimaa, Mathias Kemppi. Skott: 24-21. Publik: 320.