Inför kvällens bortamatch mot TyresöHanviken

Jonathan Ahlzén. Foto: Emil Särnehed

Efter en stark hemmapremiär mot Wings Arlanda förbereder sig A-laget för en tuff bortamatch mot ett av seriens förväntade topplag, TyresöHanviken. Nedsläpp ikväll kl. 19:00 och det förväntas bli en utmaning för våra drakar.

TyresöHanviken har inlett säsongen starkt och kommer att bjuda på motstånd av högsta kvalitet. Sollentuna HCs tränare, Greg, är dock optimistisk inför kvällens match: ”Ja, ny match och nya möjligheter ikväll. Det kommer att bli en tuff match. Det är en av favoriterna i serien, men vi åker dit med gott självförtroende. Vi ska kriga och grabbarna ska ta nästa steg så att det ska bli kul att möta dem.”

Lagets form inför denna match ger anledning till en viss optimism, särskilt efter segern i söndags mot Wings. Matchen slutade 3–2 i Sollentunas favör efter en stark prestation av laget. Målskyttarna i hemmapremiären var Tristan Magnusson, Jonathan Ahlzén och Erik Stenbacka, som alla levererade när det behövdes som mest. Simon Boman med två fina assist, hjälpte också laget att behålla kontrollen trots ett sent försök från Wings att vända på matchen.

Greg var nöjd efter matchen: ’Ja, det var en mycket bra första period. Sen står vi på hälarna de första åtta-nio minuterna av andra – då de sköljer över oss. Sen kommer vi tillbaka jättebra sista 10-11 minuterna. Tredje perioden är också bra. Det är en tuff match, men det är tre helt underbara poäng i hemmapremiären… utan åskådare.'”

Med den segern i ryggen går A-laget in i kvällens match med gott självförtroende och en klar målbild: att fortsätta sin positiva trend och försöka ta hem tre poäng mot ett skickligt och hårt arbetande TyresöHanviken.