ESK:s hittills viktigaste match stundar ikväll mot Surahammar

Efter en stark poäng borta mot Hanviken senast, ska Enköpings SK nu på fredagskvällen ta sig an Surahammars IF hemma i Bahcohallen. En match som för hemmalaget är den hittills viktigaste för säsongen då man vid förlust riskerar man att bli avhängda från kampen om Allettanplatserna.

  TV: Se ESK-Surahammar här >>

Det är ju inget att hymla om att Enköping återigen haft en tafflig inledning på säsongen. Efter fyra omgångar har man blott en enda poäng och bara två gjorda mål.

Desto bättre att poängen kom senast i den svåra bortamatchen mot topplaget Hanviken. Men trots poäng där – något mål gjorde man inte. Matchen slutade mållös och enda målet blev det som Hanviken gjorde på övertid.

Kvällens motståndare hemma i Bahcohallen är Surahammar, nygamla i den Östra serien då man brukar spela i den Västra. I seriesammanhang har möttes lagen så sent som ifjol i den norra Vårserien, där lagen vann varsitt möte.

För hemmalaget är kvällens match viktig, kanske viktigast hittills den här säsongen. I nuläget är man nästjumbo och upp till topp fem, som ger garanterad plats i Allettan efter jul, är det nu hela 8 poäng.

Men i år tävlar man också om sjätteplatsen, som kan ge en extraplats i Allettan beroende på poängkvot jämfört med sexan i västra serien och de två femmorna i Södra och Norra. Och den platsen har just nu Surahammar, fem poäng före ESK.

Seger ikväll minskar det avståndet till två poäng, men en förlust skulle öka gapet till 12.

Det är ingen underdrift att påstå att allt annat än seger är det som gäller  för ESK ikväll. Efter matchen har 1/3 av grundserien spelats och ytterligare poängtapp till lagen i mitten på tabellen finns det nog inte utrymme för.

 

ESK – Surahammars IF

Bahcohallen Fredag 11/10 kl 19

Biljetter >>
Webbsändning >>

Biljetterna är billigast vid köp i vår webbshop.