Eftersnack: Troja-Mörrum 5-1

Mörrum Hockey förlorar den svåra bortamatchen mot tabelltvåan Troja/Ljungby, som vinner med 5-1. Hugo Mörnhed gör sitt första mål i A-lagssammanhang när han ger Goiset ledningen i första perioden, framspelad av Hampus Johannesson, som förra året representerade just Troja. Mörrum spelar lugnt och stabilt och tillåter inte Troja att skapa mer än några ströchanser framför Didrik Jansson i bortamålet.

Troja kvitterar sedan till 1-1 i inledningen av andra perioden, och därefter följer ytterligare tre mål inom loppet av tio minuter.

”Vi är tighta och alerta i första perioden och gör det som vi pratat om. I andra har vi svårt att vinna kamperna framför mål och Troja gör några väl billiga mål. De känns nästan slumpartade. I tredje perioden strider vi, även om det inte ser vackert ut, och gör vad vi kan för att hålla siffrorna nere”, säger Mörrums tränare Simon Skoog Peter.

Flera spelare i Goiset insjuknade under dagen och kunde inte följa med till Ljungby. Saknades i laget gjorde Khalid Ibrahim, Tobias Brahm, Samuel Wälimaa och Vilmer Grundström samt sedan tidigare Viktor Fridolfsson (sjuk) och Edwin Hansson (skadad).

Mörrums nästa match spelas om en vecka, då Karlskrona HK kommer på besök till Jössarinken. Biljetter till derbyt köps HÄR.

Troja/Ljungby-Mörrum Hockey 5-1 (0-1, 4-0, 1-0)
Troja: Fabian Hellström, Lucas Käkelä, Isak Salqvist, Max Wahlgren,  Jonathan Andersen. Mörrum: Hugo Mörnhed. Skott: 50-17. Publik: 1243.

» Även J18 hade en tung fredagskväll. Olofströms IK vann division 1-derbyt i Jössarinken med hela 6-1. #46 Oskar Olofsson gjorde Mörrums mål. Redan på söndag väntar en ny svår match: tabelltrean Jonstorp på bortaplan.