Inför tungviktsmötet: ”Det blir en kul match – två förhandsfavoriter”

Tungviktsmatcherna i Hockeyettan Östra avlöser varandra för Brödernas/Väsby. Förra söndagen vann laget en härligt tajt match hemma mot Visby Roma och på söndag väntar serietrean Hanviken på bortais.

Det är ett Hanviken, som åtminstone under förra säsongen, var ett gäng som gäckade Brödernas/Väsby. För vad kan man annars säga efter fyra matcher och lika många förluster mot laget från den södra sidan stan. De passade då Brödernas/Väsby illa även fast alla fyra matcher var av det jämna slaget. Men de hade det extra lilla självförtroendet som gjorde att de bara körde på tills att de vann matcherna.

Denna säsong har nya förutsättningar. Båda lagen har ändrat i lagsammansättningarna och det gör att historia inte är något annat än förfluten tid. Det är ett facit av vad som varit men det säger egentligen inte så mycket om framtiden. Fast visst kan ändå dra lärdomar av historien och jag hoppas att Brödernas/Väsby förlorat nog mot Hanviken och istället hittar nya sätt att såra laget på.

Hanviken har inte förändrat sin trupp lika mycket som många andra inför denna säsong. Trots det har de ändå sju nya spelare samt två lån från samarbetsklubben Djurgårdens IF. På målvaktssidan har de tappat vassa Carl Lidö som lämnat för Hockeyallsvenskan och Mora IK. I gengäld har laget lockat till sig starka August Hedlund som fortsatt i samma goda anda som han visade upp såväl hos oss under en säsong, som hos Vallentuna under fjolårssäsongen.

Andra tunga tapp är målskytten Hampus Larsson som lämnat för Djurgården samt spelfördelaren David Karlström och fyrtornet Oskar Ståhl som lämnat för söderserien och Karlskrona respektive Västervik.

Spelare som är tänkt att ersätta dessa tapp är vassa högerskytten Lukas Macklin, tunga centern Henrik Hallberg och sedan hoppas lagets ledning säkert på att spelare från fjolåret ska några kliv till. En av dessa är vår forna spelare, Adam Falk. Det är en center med härlig spelförståelse och som dessutom besitter ett passningsspel som ofta är av den högre skolan. Jag har tagit några ord med honom inför matchen och hans tankar inför den lyder enligt följande.

Hej Adam! Det blev ännu en mållös hemmamatch för er del efter sextio minuters spel när ni förlorade hemma mot Sollentuna med 0-1. Vad har du att säga om matchen?

– Jag tycker att vi kommer ut bra i första perioden och borde sätta några puckar där. Vi är ineffektiva och Sollentuna försvarar sig bra men gör man inga mål är det svårt att vinna.

Ni har ju ett lag med många poängstarka spelare i. Vad är det som klickat i ert målskytte som du ser på det hela?

– Svårt att säga varför det inte har funkat och jag hoppas att det bara är en tillfällighet. Vi skapar mycket chanser, så jag tror det kommer att släppa snart.

Vänder man på det så har ni visat upp ett väldigt starkt försvarsspel. Är det er styrka för närvarande eller vad känner du?

– Självklart så ser jag det som en styrka och där är vi bra. Men samtidigt har vi pucken väldigt mycket och då är det svårt för motståndarna att göra mål.

Nu väntar Brödernas/Väsby för er del på er hemmais på söndag. Ditt forna gäng och känns matchen därför lite extra speciell för din del?

– Det är såklart lite speciellt eftersom jag känner dem flesta i laget men samtidigt är det bara en hockeymatch.

Vad har du annars för tankar inför mötet och vad tror du väntar er då?

– Det blir en kul match – två förhandsfavoriter. Två lag som vill föra spelet så det kommer att bli en tuff match.

Vad känner du annars till om vårt lag i år och vet du ungefär hur vi spelar?

– Det jag vet är att det kommit in en hel del nya spelare och att det är ett offensivt skickligt lag.

Vad säger du annars om årets Hanviken om du ska jämföra mot fjolårets. Spelar ni samma typ av spel eller har ni förfinat något speciellt?

– Vi är ett lag som spelar på samma sätt som i fjol. Vi är ganska lika som förra året men kanske lite spetsigare.

Vilka spelare i ditt gäng tycker du varit heta på sistone och som du tycker att vi som ser matchen från läktaren ska kika in lite extra?

– Då säger jag August Hedlund i mål som är bra varje match och Erik Palm, en spelskicklig back som loggar mycket istid för oss.

Slutligen Adam, vad tror du det blir för typ av matchbild på söndag och vad tror du kommer att fälla avgörandet?

– Jag tror att det kommer blir en jämn match mellan två bra lag. Det kommer att handla om att göra fler mål än motståndaren i slutändan. Det är inte svårare än så.

// # 29 – Adam Falk – Hanvikens SK

Brödernas/Väsby har haft en matchledig vecka och har kunnat träna på bra och fortsatt gnugga på detaljer i spelet. Matchtruppen är oförändrad sedan senaste vilket innebär att samtliga spelare är tillgängliga inför toppmötet förutom långtidsskadade Ludwig Laband samt Nicklas Nousiainen.

Vid pennan:

Krister Holmgren