Backarna bakom HHC-segern

Hudik Hockey besegrade gästande Piteå med 4–2 (2–0, 1–1, 1–1) hemma i Holmen Center på söndagen, och den segern kan man tacka sina backar för. Tre av de fyra hemmamålen gjordes nämligen av försvarare.

Det var HHC som tog hand om taktpinnen i det här toppmötet, 14–3 i skott och 2–0 i mål (vilket var i underkant) säger vem det var som styrde och ställde under de första 20 minuterna. Philip Eriksén blev förste målskytt i matchen när man från sin backposition drog in 1–0 bakom Johannes Sundström i Piteås mål efter 4.30.

Knappa minuten senare var det dags för ett nytt backmål, denna gång från Lucas Torstenssons klubba och att hemmaledningen stannade vid 2–0 kan Piteå tacka sin målvakt Johannes Sundström för.

Efter en tveksam inledning av andra perioden från hemmalagets sida, där man mer eller mindre bjöd in gästerna i matchen, kunde Oliver Casselsten (även han back) reducera efter 3.56.

Den svaga hemmastarten tvingade HHC-ledningen att ta en tidig time out och det blev lite bättre geist bland de rödklädda. Matchen stod och vägde fram tills att Jesper Wiberg fick ett bra skottläge, och ett sådant tillfälle missade inte HHC:s vassaste sniper.

3–1-målet kom efter 11.38.

Matchen stod och vägde i början av den tredje perioden och det blev mer spänning sedan Oskar Lundkvist reducerat efter 5.06, detta efter en snabb – och snygg – spelvändning.

Plötsligt hade Piteå skaffat sig poängkänning och gästerna ska ha en stor eloge för att man gjorde match av det här hela vägen in. Laget hade en match i benen (3–4 mot Sundsvall i lördags) en match som också kostade ett par skador. Det gjorde att man till exempel kom till spel med endast fem backar.

Nu pressade man Hudik Hockey nästan ända in i kaklet. När hemmalaget åkte på en utvisning med dryga två minuter kvar chansade Piteå med att plocka ut målvakten och spela sex mot fyra. Det resulterade nu i att Filip Lander (en back igen) kunde skicka in slutsiffrorna 4–2 i tom kasse.

Som helhet en rättvis seger för Hudik Hockey, men Piteå föll med flaggan i topp.

Skribent: Christer Stridh