Effektivare Clemensnäs vann mot Kalix

Kalix förlorar hemmamatchen mot Clemensnäs med 2-4. Kalix gör väl ingen av sina bättre matcher visserligen vinner man skotten med 30-18 men är för ineffektiva när man får chanserna. Sedan bjuder man på för mycket när man gör enkla misstag vilket var fallet i två av målen.

Period 1.

Första perioden var lite fram och tillbaka men Kalix var det lag som skapade de flesta chanserna utan att lyckas med målskyttet. Det var istället Clemensnäs som gjorde 0-1 efter 14.38 genom Lucas Johansson. Kalix drog på sig två utvisningar mot Clemensnäs en men Power play blev mållöst.

Skott: 8-6

Period 2.

Perioden börja inte bra för Kalix när Clemensnäs gör 0-2 efter dryga minuten genom Johan Fahlgren. Två minuter senare gör Kalix 1-2 genom Oliwer Stensson. Sedan tar Kalix över matchen och fick bra tryck i Clemensnäs zon och man skapar flera kvalificerade chanser men misslyckas att kvittera matchen. Andra halvan av perioden blev sönderryckt av många utvisningar fyra för Kalix och en för Clemensnäs. Bland annat fick Kalix spela 3 mot 5 men med ett bra box play reder man upp det.

Skott: 11-6.

Period 3.

Under de fösta 10 minuterna duggar utvisningarna tätt två för Kalix och tre för Clemensnäs. På utvisning för Kalix efter 49 minuter gör Clemensnäs 1-3 genom Johan Fahlgren i Power play. tid 50.00. Två minuter senare slarvar Kalix vid offensiva blå och Clemensnäs får friläge som Ludvig Warg gör 1-4 på.  Clemensnäs får sen två utvisningar och på den första klarar Clemensnäs målet från påhälsning men efter 54.43 kommer den andra och Kalix tar ut målvakter och spelar 6 mot 4 och Kalix kan reducera till 2-4 målskytt Linus Håkansson tid 56.34. Med två och en halv minut kvar tar Kalix åter ut målvakten Linus Marcko men chansningen blir mållös.