Seger i toppmötet

Brödernas/Väsby tog ännu en fin skalp och sin sjätte raka seger när laget på bortaplan besegrade toppkonkurrenten Hanviken med 3-1. Det efter en väldigt jämn men böljande tillställning där ett hårt arbete till slut gav marginalerna med sig.

Vi inleder matchen med två boxplay vilket gör att Tyresö får bra momentum direkt i första perioden. Efter utvisningarna är vi slarviga och har allt för många pucktapp, speciellt i offensiv zon. Andra perioden värderar vi lite bättre och stänger mittzon relativt bra. Får lite längre anfall och kommer in i matchen. Sista perioden är en stark kämpainsats och bara spela hem tre pinnar. Inget skön lir idag ,men det handlar om att hitta vägar att vinna och det gör vi idag, säger tränare André Smulter.

Brödernas/Väsby skrämde idag iväg Hanviken-spöket som så jobbigt gäckade laget under fjolårssäsongen och då vann samtliga fyra möte. Men idag blev det alltså ett skönt trendbrott, men trots det blev matchen ändå precis så jämn och tät som man inför densamma hade på känn att den skulle bli.

Det var hemmalaget som startade starkast. De fick också en extra skjuts i anfallsspelet eftersom gästerna drog på sig två raka utvisningar inom loppet av matchens fem första minuter. Det blev då av naturliga skäl mest spel i den egna zonen och där förvarsvarsspelet fick sättas i främsta rummet.

Anfallsspelet blev lite hackande när laget blev fulltaliga och även fast det blev aningen bättre under periodens sista minuter så kändes det som att man var mest nöjda med att perioden slutade mållös.

Även starten av mittakten tillhörde hemmalaget som öste på bra inledningsvis och där målvakt Victor Olsson verkligen fick bekänna färg. Men han stod pall, precis som han gjorde under hela matchen, och därefter kom det som kom att bli gästernas bästa minuter i matchen.

Spelet blev då snabbare från egen zon och där laget kom alltmer samlat i anfallen. Anfallen blev även bättre och längre och till sist kom även det ledningsmål som laget fram till det nästan samlat på sig. Det blev Marcus Kivelä Carlzon som bröt dödläget i matchen då han från nära håll sopade in ledningspucken rätt upp i nättaket.

Målet öppnade upp matchen som därefter blev väldigt böljande men där Brödernas/Väsby även minuterna efter målet spelade väldigt bra. Men Hanviken svarade upp starkt mot slutet och kom fram i en del snabba spelvändningar. Vid en av denna tilldömdes de en straff men där exekutorn oturligt nog missade pucken då den ställde sig på högkant.

Något som får betecknas avdelning otur men visade också att detta var en match där Brödernas/Väsby hade de rätta marginalerna på sin sida. Trots detta så kom ändå en kvittering i matchen från hemmalagets sida i den sista perioden. Drygt fem minuter in i den damp den ner och där ett enkelt inskick från kanten blev förödande. Det eftersom samtliga spelare i Brödernas/Väsby var på väg uppåt i banan och där istället en hemmaspelare blev ställd helt ensam mot Victor Olsson. En skicklig dragning senare gav öppen kasse och sedermera 1-1 på resultattavlan.

Men hemmalaget hann knappt jubla klart efter kvitteringen förrän Brödernas/Väsby återigen klev upp i ledningen. Det eftersom Viktor Hertzberg endast trettioen sekunder senare elegant spelade fram Rasmus Sörgardt, som från en position vid den bortre stolpen, distinkt tryckte in den andra ledningspucken för aftonen.

Och denna ledning släppte sedan aldrig gästerna ifrån sig även fast hemmalaget gjorde en bra push och där en kvitteringspuck mot slutet inte alls låg långt borta. Men ett hårt arbete i kombination med Victor Olssons fina målvaktsarbete, höll hemmalaget borta från tätkänning och istället avgjordes matchen när Calle Åsell från egen zon pricksköt in 3-1 från den egna zonen efter att hemmalaget plockat ut sin målvakt.

Sammanfattningsvis så stod Brödernas/Väsby pall för Hanvikens snabba och offensiva spel även fast laget stundtals hade det svettigt i den egna zonen. Men laget spelade upp sig under matchen och hade sedan lite mer offensiv spets än hemmalaget vilket till slut fällde avgörandet.

Grisligan

Den som fick slita hårdast hos gästerna var målvakt Victor Olsson men som gjorde det hela med stor ackuratess. Han spelade väldigt säkert matchen igenom och var nog den största anledningen till att slutresultatet till slut blev så skönt som det blev. Tre grisar tilldelas således till Victor!

Två grisar ges till Marcus Kivelä Carlzon som var den främsta spelare i Brödernas/Väsbys offensiv och där han även låg bakom två av de tre målen via ett eget och där han även tekade fram pucken till Calle Åsells mål i öppen kasse.

Sista grisen tilldelas kapten Viktor Hertzberg som förutom att gå i bräschen i det uppoffrande försvarsspelet även hade fin spets i offensiven och där hans fina framspelning till Sörgardts 2-1 mål blev en väldigt viktig aktion.

Men efter ett stort defensivt krigande så ska så klart hela laget ha sin del av berömmet. Att inleda säsongen med sex raka segrar och endast fem insläppta mål är starka papper och att även få bryta den negativa trenden mot Hanviken gjorde inte direkt saken sämre.