Välkommen, Fredrik Pettersson Wentzel

Brödernas/Väsby har den stora glädjen att meddela att vi kommit överens med målvaktstränaren, Fredrik Pettersson Wentzel, om ett avtal som sträcker sig säsongen ut. ”PW” kommer senast från uppdraget som målvaktstränare i allsvenska Almtuna.

Innan dess har Fredrik en framgångsrik karriär som målvakt, där han spelade SHL-hockey med HV71, Oskarshamn, Timrå och Färjestad. I Färjestad vann han SM-guld och han har även representerat Tre Kronor under sin karriär.

– Efter att ha hamnat i en lite knepig situation när Alexander Hamberg välförtjänt fick erbjudande från AIK har vi letat efter en värdig ersättare.

– Diskussioner fördes med många, duktiga kandidater men vi fastnade för ”PW”, som kommer in med en tydlig plan kring hur han vill arbeta med våra målvakter, och det faktum att han har lyckats väldigt väl med sina tidigare klienter inom Almtuna, säger sportchefen, Tom Tärnström.

Han fortsätter:

– Genom sitt sätt att vara som person kommer han passa väl in i vår ledarstab, vilket också är väldigt viktigt. Vi är mycket glada att vi lyckats få hit just PW och ser fram emot samarbetet.

Fredrik Pettersson Wentzel:

– Det känns inspirerande att få jobba i Brödernas/Väsby, som är en välskött klubb med ambitioner och därtill två väldigt duktiga och spännande målvakter, säger han.

Krister Holmgren