William Danielsen inför bortaderbyt

Det har varit en tuff start för Falun i Hockeyettan även denna säsong. Med fem raka matcher utan poäng står man inför ett hett bortaderby, ”Slaget om Runn”, mot Borlänge HF.
– Vi har ett perfekt läge att ta säsongens första vinst i derbyt, laget är sjukt sugna och hungriga, säger William Danielsen.

Båda lagen i detta möte har haft en tuff inledning och Borlänge ligger just nu endast tre poäng före i tabellen. Falu IF har däremot som sagt noll inspelade poäng.
– Det har varit en tuff start med enbart förluster hittills, en del skador och annat som gjort att vi har behövt gå på kort om folk nu i säsongsinledningen vilket såklart sliter.
– Vi gör bra saker i perioder av matcher, men vi behöver hitta prestationen över 60 minuter för att vinna matcher.

Tillbaka i Falun

Efter att ha spelat tre säsonger med Borlänge HF, har William Danielsen nu återvänt till andra sidan Runn. Staden Falun där hans hockeyresa började och de första skären som togs i Falu IF.

Hur har det känts att dra på dig den rödblåa tröjan och återvända till moderklubben?
– Det har känts fantastiskt bra och kul att få dra på sig Falu IF-tröjan igen! Det kändes helt rätt från början och jag trivs grymt bra hemma på Lugnet!

Vad gäller din egen insats, hur känner du att du har presterat så här långt? Finns det områden du vill förbättra?
– För min egen del finns det mer att hämta även där tycker jag. Lite samma som för laget, det finns bra saker men helheten kan definitivt bli bättre. Vi är utan vinst efter fem matcher, då är det svårt att vara nöjd.

Derbyt mot Borlänge

I morgondagens derby står Borlänge HF som era motståndare när pucken släpps i deras hemmaarena. Det verkar bli en jämn match om man ser till tabelläget, och förra säsongen lyckades Falu IF vinna tre av fyra möten.

Vad talar för er?
– Dessa matcher lever ofta sitt eget liv på något sätt, men det som talar för oss är att vi är sjukt sugna och hungriga på första vinsten. Ett perfekt läge att ta den i ett derby!

Borlänge HF är din tidigare klubb, vilket alltid tillför en extra dimension i en sådan här match. Vad har du för tankar om att möta ditt gamla lag, och hur förbereder du dig mentalt för det?
– Det är alltid lite speciellt att möta sitt gamla lag, men jag känner mest att det ska bli riktigt kul att få möta dem och speciellt i en sådan här match!

Hoppas på bra bortafölje

Till sist, har du några ord till de supportrar som kommer att följa och stötta er på bortaplan imorgon?
– Jättekul om så många som möjligt kommer och stöttar oss på bortaplan, det betyder väldigt mycket! Det kommer garanterat bli en rolig match att se på och vi kommer göra allt för att ta hem segern.