Piteå avgjorde i sista perioden

Efter två målmässigt jämna perioder avgjorde Piteå matchen under de sista tio minuterna.

Period 1.

Kalix gör en klart godkänd första period och är det bättre laget och får bra press  på Piteå i flera långa anfall. Det är dock Piteå som tar ledningen efter 6.31 genom Viggo Nordström efter att Kalix tappat folk vid offensiva blå och Piteå kan frispela målskytten. Efter ett lång anfall i Piteå zon Kan Kalix kvittera till 1-1 genom Stevie O’connor. Efter 17.55 gör Kalix 1-2 i Power play genom Mack Keryluk vilket blir resultatet efter första perioden.

Skott: 9-20

Period 2.

Andra perioden är knappt fyra minuter gammal när Oskar Lundkvist kan skjuta en retur i mål till 2-2. Efter drygt sex minuter kolliderar två Kalixspelare olyckligt i mittzon och Piteå kan snabbt ställa om och ta ledningen med 3-2 genom Petter Mäkitalo tid 26.36. Sen är Kalix lite illa ute när man får spela box play i fyra minuter men lyckas reda ut anstormningen från Piteå. Med fem minuter kvar av perioden gör Kalix 3-3 genom en fri Stevie O’connor efter att Piteå slarvat på egen blå linje. Perioden klart till Piteå.

Skott: 15-5

Period 3.

Kalix kommer ut bättre i tredje perioden när allt ska avgöras. Perioden är jämn med chanser åt båda hållen fram till 49.41 då Piteå tar ledningen med 4-3 då en fristående Joakim Landkvist i slottet kan skjuta mål. Lite mer än minuten senare kommer 5-3 när Henrik Clauson får åka in från kanten och prickskjuta mål tid 50.56. Ett mycket avgörande mål för matchen. Efter 56.41 tar Kalix ut målvakten David Ronnestål och Piteå kan skjuta pucken i tomt mål till 6-3 tid 57.51. Efter 58.39 kan Kalix reducera till 6-4 genom Stevie O’connor och efter 58.51 kan Piteå fastställa slutresultatet till 7-4 genom Jacob Sundin. Kalix var med i matchen tills tio minuter återstod men föll åter tungt.

Skott: 13-10