Två tuffa och krävande matcher i helgen

Marcus Ahlzén. Foto: fodsportfoto (Instagram)

Vi sammanfattar helgens två matcher.

Lördag: Sollentuna HC vs. Visby/Roma HK

Lördagens match mellan Sollentuna HC och Visby/Roma HK på hemmais började positivt för hemmalaget, men slutade med en tung förlust. Sollentuna inledde starkt och fick ett tidigt mål i powerplay genom Ture Edvardsson, som snyggt placerade pucken i nät i PP. Hemmalaget höll momentum under första halvan av matchen, spelade disciplinerat och stod emot Visbys intensiva spel.

Men Visby/Roma, som är känt för sin fysiska spelstil och som är starka framför mål, började ta över matchbilden ju längre matchen pågick. Trots att Sollentuna kämpade och spelade med hög energi i de två första perioderna, var det svårt att stå emot Visby. Gästerna ökade målproduktionen i andra perioden och drog ifrån i den tredje, där deras större och starkare spelare utnyttjade sina lägen på ett effektivt sätt.

Slutresultat: 3-10 till Visby/Roma.

Målskyttar för Sollentuna HC:

• 2:55 1-0 (PP), mål Ture Edvardsson – assisterad av Leo Hällvik ovh Mio Bubini
  • 25:40 2-2 (EQ) mål Samuel Claesson – assisterad av Marcus Ahlzén
  • 49:47 3-7 (EQ) mål Lukas Aaw – assisterad av Simon Boman och Tristan Magnusson

Head coach Greg summerade insatsen:
”Vi spelade två riktigt bra perioder och lyckades skapa en hel del chanser, men Visby visade sig vara för starka framför båda målen. Vi släppte till för mycket framför vårt eget mål och tappade initiativet i tredje perioden när vi inte orkade hålla samma nivå. Visby är ett väldigt bra lag, så vi får nu fokusera på att ladda om och komma tillbaka starkare i morgondagens match mot Surahammar.”

Söndag: Surahammar vs. Sollentuna HC

Söndagens match mot Surahammar på bortaplan blev en betydligt jämnare affär, men Sollentuna fick nöja sig med en poäng efter en övertidsförlust. Efter en mållös första period, där båda lagen spelade tajt och defensivt, tog Surahammar ledningen i andra perioden genom två snabba mål, där Sollentunas försvar såg lite passivt ut.

Men Sollentuna gav sig inte och visade stor kämpaglöd i tredje perioden. Det började med att Lukas Aaw satte ett viktigt reduceringsmål efter ett fint förarbete av Leo Hällvik och Andreas Ekström. Sollentuna tog ut målvakten Alex Rajalin-Scharp för att gå för kvittering i slutet av matchen. Erik Stenbacka stod för kvitteringsmålet med dryga minuten kvar av matchen.

Matchen gick till förlängning, där båda lagen hade sina chanser, men det var till slut Surahammar som avgjorde och tog hem extrapoängen. Trots förlusten var Sollentuna nöjda med att ha visat styrka genom att vända ett 2-0-underläge till 2-2.

Slutresultat: 3-2 till Surahammar efter förlängning.

• 41:34 2-1 (EQ) mål Lukas Aaw – assisterad av Leo Hällvik och Andreas Ekström
  • 58:49 2-2 (EQ) mål Erik Stenbacka – assisterad av Simon Boman och Pelle Ringström

Gregs kommentarer efter matchen:
”Det var en jämn och tät match i Surahammar, där vi släppte in två onödiga mål som vi borde ha undvikit. Att ligga under med 2-0 var tufft, men laget visade stark moral genom att komma tillbaka och säkra en poäng på bortaplan. Det är något vi kan ta med oss framåt. Det syntes dock att vi hade en tuff match mot Visby dagen innan – spelarna var lite trötta. Nu tar vi en dag ledigt för att vila upp oss och ladda inför kommande matcher.”

Sammanfattning av helgen

Sollentuna HC fick en tuff helg med två matcher på rad, där man stod för en bra insats trots varierande resultat. Lördagens match mot topplaget Visby/Roma HK var en utmaning, och även om Sollentuna startade starkt, var Visbys fysiska överlägsenhet avgörande i slutändan. På söndagen visade laget återigen sin kämpaglöd genom att hämta upp ett 2-0-underläge borta mot Surahammar och ta matchen till övertid. Trots förlusten i förlängning, var det en poäng som gav en viss revansch från lördagen.

Nu blickar laget framåt med ett dags välförtjänt vila och förberedelser inför kommande matcher.