Kalix förlorade för tredje gången mot Piteå

Period 1  2-0.

Kalix gör en bra period och får bra tryck efter långa anfall i Piteås Zon. Emellanåt slarvar man med pass i mittzon och bjuder Piteå på några farliga anfall. Kalix tar ledningen med 1-0 efter 09.47 genom Stevie O’connor. 2-0 kommer efter 13.55 genom Simon Andersson. Perioden klart till Kalix när man ser på spel och målchanser.

Skott: 12-10.

Period 2  1-3

Under de första 10 minuterna drabbas Kalix av totalt sex utvisningar och får spela 4 mot 5 och 3 mot 5 hela tiden. Piteå gör under den perioden tre mål och vänder matchen.1-2 genom Rasmus Similä, 2-2 Petter Mäkitalo och ledningsmålet 2-3 genom Isak Holmström. De sista 10 minuterna tar Kalix över och pressar tillbaka Piteå, Efter 38.34 får Piteå en utvisning som Kalix kan utnyttja till 3-3 målskytt Filip Runbjär.

Skott: 10-8

Period 3  0-1.

Första 10 minuterna blir ganska jämt med lite halvchanser åt båda håll. Sista 10 minuterna tar Piteå över och förlägger mycket av spelet i Kalix zon. Kalix slarvar när man ska spela ut pucken ur egen zon och Piteå kan hålla kvar pucken i anfallszon och skapa chanser. Med två minuter kvar av perioden drabbas Kalix av en som det skulle visa sig avgörande utvisning och Piteå kan göra 3-4 med 29 sekunder kvar, målskytt Isak Holmström.

Skott: 12-11

Kalix var det bättre laget sett över hela matchen när man spelar 5 mot 5 men drar man på sig sju 2-minuters utvisningar, en på 10 minuter och en på 20 minuter blir det svårt att vinna matcher.