Hockeyettan-domaren Robin Forslund fick hoppa in i SHL. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM OCH TV 4 PLAY

Hockeyettan-domarens blixtdebut i SHL * Ringdes in en halvtimme innan nedsläpp * Robin Forslund: ”Trodde det var ett skämt” * Hyllas av tränarveteran

Robin Forslund gör sin tredje säsong som huvuddomare i Hockeyettan.

På torsdagskvällen fick han göra ett blixtdebut i SHL.

– Jag trodde först att det var ett skämt, säger han och skrattar.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Frölunda tog emot Luleå i SHL i Göteborg och matchen skulle dömas av Johan Wedin och Andreas Harnebring, men Harnebring skadade sig på uppvärmningen så illa att han var tvungen att kasta in handduken.

Vad göra då? När det bara är en dryg halvtimme kvar till nedsläpp?

Ringa en domare från Hockeyettan!

Robin Forslund, 31, hade bänkat sig i soffan hemma i Örgryte när samtalet kom från hans vän Johan Wedin, som skulle döma matchen i Scandinavium.

– Du driver? Jag trodde först att det var ett skämt. Men sedan fick jag ett sms av Morgan Johansson, som var domarcoach för matchen. Det var bara att köra hit bilen, säger han till Göteborgs-Posten.

Robin Forslund hann fram till nedsläpp, tog tre utvisningar och hyllades efteråt av Frölundas coach Roger Rönnberg efter sin SHL-debut.

– Innan jag börjar med matchen så tyckte jag att det var lite coolt att vi fick in en division 1-domare i dag. En domare som kom in med kort varsel och skötte det rätt så bra. Det var kul att se, sa tränarveteranen på presskonferensen efteråt.

Robin Forslund klarade debuten med glans, men erkänner att det var en sjuk känsla. 

– Sjukt, absolut! Men också oerhört roligt. Det är sånt här som man fantiserar om. Tänk om nån blir skadad, tänk om jag kunde få hoppa in, säger han till GP.

Forslund har spelat själv och dessutom varit sportchef för Grums IK. För fyra år sedan ville han komma närmare sporten och bestämde sig för att börja döma.

Slutmålet är givet: SHL.

– Jaja, absolut. Det finns inget annat än att bli SHL-domare. Jag slutade med att vara sportchef just för att jag ville döma – och på den banan är det, säger han till GP.

I kväll är han tillbaka i vardagen i Hockeyettan och dömer Skånederbyt Pantern-Tyringe.

LÄS MER: Alla domarna i Hockeyettan 24/25 

Topp 10 – de fansen har köpt flest abonnemang på Hockeyettan Play * Fortsätt stötta DIN klubb – 500 kronor till ditt favoritlag * Ny på listan