Eftersnack: Mörrum-Västervik 1-4

Goiset svarar för säsongens kanske bästa krigarinsats och Hugo Frylén fortsätter där han slutade i våras: med att göra mål. Trots det blir det förlust hemma mot Västerviks IK som förra året spelade i Hockeyallsvenskan. Mörrum leder långt in i tredje perioden, men gästerna kan vända och vinna med 4-1.

”Jag är stolt över laget och lider med grabbarna. Inställningen och krigarmentaliteten är den bästa i år. Det känns tungt att vi inte får någonting med oss i en sådan här match”, säger Goisets tränare Simon Skoog Peter.

Västervik dominerar den första perioden men Mörrum försvarar sig bra. I andra perioden höjer sig hemmalaget och kan också ta ledningen, när Tingsrydslånet Hugo Frylén kommer fri och sätter pucken i mål med ett resolut skott.

Mörrum får sedan chansen att utöka ledningen, när Västervik drar på sig två utvisningar. Tyvärr har hemmalaget både Adam Ingvarsson och Khalid Ibrahim utvisade i detta läge, och powerplayet blir resultatlöst.

Istället kan Västervik göra 1-1. Mörrum har sedan flera kanonchanser att återta ledningen, men istället kommer 1-2 efter en kontring med fem minuter kvar. Som ett brev på posten kommer 1-3 och 1-4 när Goiset försöker kliva framåt.

Ingen Goisare faller ur ramen denna fredagskväll. David Otter gör en stabil insats i målet och Hugo Frylén kommer in i laget med en härlig inställning.

”Hugo är en grym person. Alltid glad och positiv i omklädningsrummet och en krigare på isen”, säger Simon Skoog Peter.

Mörrum Hockey-Västerviks IK 1-4 (0-0, 1-0, 0-4)
Mörrum: Hugo Frylén. VIK: George Diaco, Kalle Bartholdsson, Robin Höglund, Helmer Styf. Skotten: 33-40. Publik: 348.