Övre raden från vänster: Smedberg, Blomberg, Engvall. Nedre raden från vänster Sandberg, Wennlund, Lindén. Till höger: Larsson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON, SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

Inside Mariestad * Lagets ”Bodyguard” * ”Västergötlands bästa dryckeskonsult” * Berättar om lagkamraterna * ”Stor sheriff” * ”Jämförs med Ernst Kirchsteiger”

Dags att öppna upp dörren till ett nytt omklädningsrum i ligan.

Den här gången hälsar vi på hos Mariestad BoIS, det notoriska topplaget som drömmer om en lång vår.

Hur är spelarna när vi lättar lite på skydden?

Här berättar centern André Astley Rydberg om sina lagkamrater.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Astley-Rydberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

Ja, vi kör ett ”inside” till här för att lära känna några av spelarna i Hockeyettan lite närmare.

Vad finns det för kul att berätta från det innersta i Mariestad?

Vi bad unge veteranen André Astley Rydberg, som nyligen passerade 200 poäng i ligan, att skriva lite om sina polare.

Och det gjorde han så gärna.

Här berättar han – med mycket kärlek och humor – om sina lagkamrater. 

Här är ”hemligheterna” i Mariestad BoIS.

# 7 Tobias Aronsson, 25, back

Den mysiga lugna norrlänningen som inte stressar i onödan. Som du dessutom hittar på Ica Oxen, där du kan få riktigt fina delikatessråd med ”Arons favoriter” som funkar till allt.

Aronsson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 8 Felix Bergqvist, 19, back

”Felix Burken Berka Bergqvist”, tidsoptimisten själv. Där smeknamnet antingen har att göra med att han bor i en bunker eller för att han har lagets största matkonto. Alltid många olika överraskningar i matväg när man kommer till hallen. Behövs fyllas på rejält när man gör sina fyra timmar jobb stående med två raster på en industrifabrik ute i Lyrestad.

# 9 Linus Lööf, 22, center

Värmlandsgossen som uppdaterar sin Insta bio lite stup i kvarten så alla följare ska hålla koll på vart han slagit sig till ro. Hockeyproffs på dagen, efter illa kvickt är det dax att svida om till jobb nr två. Där mycket svett och tårar spenderas med fortnitegibb med boysen.

Lööf.  FOTO: CHRISTER JOHANSSON

# 10 Max Wennlund, 25, center

Hemmvändarsonen eller hemvändarguden! Som är tillbaka på mammas gata. Där det kan vara mammas mat som fått att likheterna med Guden Poseidon finns.  Ryktas även som att det räckte med ett år utomlands för att plånboken hade blivit för stor.

Wennlund. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 11 Wiggo Weinö, 21, forward

En göteborgare som fått talets gåva där munnen går nonstop. Det är det första man hör när man kommer till träningen och det är den sista man hör när man går hem.  Har haft lite otur i livet, göteborgaren, när han har fått lärt sig att hålla på IFK Göteborg och Manchester United, där det lätt kan smyga sig in lite frustration med lite magsår kanske? Men han är oftast ”god å glad”. 

# 18 Jesper Lindén, 26, forward

Ur-stockholmaren som allt mer blir mer och mer ”västgöte”. Där det sägs att det är ”plugget” som håller han kvar här i stan, men i själva verket så är det Vänerns pärla Mariestad som håller han kvar. Där ryktena på stan går för fullt att man aktivt letar hus med sjöutsikt.

Lindén. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 19 Adam Karlsson, 24, forward

”Mjölbypöjken” som kommer efter en vass säsongen i Surahammar. Åks runt alldeles för många mil i sin röda Volvo, där hans arbetsgivare Lövgrens bygg frivilligt lånar ut bil eller erbjuder skjuts till och från jobbet. Blivit jämförd med Ernst Kirchsteiger där det ständigt är igång med många olika projekt i hemmet – samt att barfota och tofflor är en favorit.

# 26 Victor Nilsson Westlund, 24, back

Här har vi Sunnes finest! Där man både kan höra på dialekten vart han är ifrån och att det är en riktig mysgubbe. ”Wesslan”, som han kallas, är dessutom en naturbegåvad ambassadör för ny nivå. Där han vill visa upp, sälja in eller kanske skryta lite att han har fina produkter med bra kvalité.

Nilsson Westlund. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 35 Tobias Sandberg, 30, målvakt

Ingen hemlighet längre egentligen, men att tvånudden innan match fortsatt är kämpigt. Märks att karln har fyllt 30 då det muttras och mumlas mycket i sitt lilla hörn i omklädningsrummet. Kanske har han fått lite för mycket makt nu i föreningen när han har blivit assisterande klubbchef där det ständiga hotet är att jag sänka eller dra in löner. Klassikt.

Sandberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 64 Lucas Larsson, 30, center

Lagets ”bodyguard” som är urgrundad BoISare.  Han har aldrig lämnat 50-skyltarna utan ständigt varit föreningen trogen. Har snyggast eliteprospect i laget, där statistiken från junior fram till nu håller i sig med att det är Mariestad BoIS. Annars så är Lucas en framgångsrik golvläggare som befinner sig på Ottossons golv.

Larsson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

# 65 Andreas Axelsson, 23, forward 

Har man en bil som behöver fixas eller fräschas upp av en ny rekonditionering så är Skaraborgs  bästa rekondare Andreas ”Adde” Axelsson er grabb! Självutnämnt toppbetyg 5 av 5 stjärnor. Har även haft/har stort ansvar för böteskassan och blivit vår alldeles egen reseguide där han sätter ihop fina lagresor för laget. Där vi i år siktar högt, men som säkert slutar med att det blir en fantastiskt vistelse i polen.

# 71 Manne Håkansson, 20, back

Blivit stor sheriff sen han tagit över ansvaret för böterna. Annars så går namnet som ”Lill-Isse”. Där han har varit med från grunden med Peter Isgrens hårda gympass samt i alla dess löparspår. En riktig maskin som bara kör.

Håkansson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 77 Marwin Wedemo, 20, back

Tar livet lite som det kommer. Har funnit inre frid på Ica Oxen, där spenderas det ett par timmar per dag. Myser runt samt ger lite sköna råd till Aron (Tobias Aronsson). Riktigt livsnjutare. Sysselsättningen är arbetslös så slidea gärna in några DM till Marwin så ställer skickar han ut CV så fort han får någon lucka under dagen.

# 80 Joel Benjaminsson, 19, forward 

”Benji” – en av ynglingarna i laget som nu sakta men säkert börjar formas in i vuxenlivet. Både jobb och lägenhet har införskaffats! Rent a Tents nya stjärna som smaskar upp tält i racerfart. ”Benji” har fått sin cykel stulen så om någon ser/sett en liten grov orange cykel på stan så är det bara att höra av sig till honom.

Benjaminsson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 88 Carl-Johan Gustavsson, 21, forward

”Tore den store” som han kallas, då det verkligen hörs när han kommer. Man verkligen känner att marken darrar och väggarna skakar då. Det bara smäller i isen av de fruktande skridskoskären. Ryktas om att han behövde beställa ett ny axelskydd av ”Bacon” (Pontus Olsson) nu när överkroppen, och framförallt bysten, har växt efter en succé med sommarträningen. Inte alla som har kört sönder en assultbike på grund av att man har kört för fort helt enkelt. Inget bevis dock, men snacket går på stan.

# 91 Kevin Engvall, 22, forward

Ett av våra så kallade hockeyproffs i laget som kör hockey på heltid. Hans idol är brodern Pierre Engvall, där det dessutom är extra förtydligat på han Insta bio. Har även utnämnt sig själv till dj i laget. En ny karriär på gång som nästa dj Hunk? 

Engvall. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

# 94 Emil Smedberg, 24, forward

Västergötlands bästa dryckeskonsult, enligt han själv. Går i Boombergs (Anton Blomberg) hårda skottskola på isen där han får bekänna färg. På fritiden går det mesta utav att rasta deras ny införskaffade katt Tore. Emil tar gärna långa och härliga promenader morgon som kväll. Statusen därhemma för dryckeskonsulten är ständigt låg.

# 95 Anton Blomberg, 29, back

”Anton Boooomberg” som det nuförtiden susar i Mariehus Arena. Annars mer i omklädningsrummet så går han under namnet ”pappa Anton”. Där han noga valt ut med sin sambo en enastående gudfar vid namn André Astley-Rydberg.

Blomberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

SÄSONG 24/25  – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Visby Roma – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Sundsvall – klicka här!

ARKIV  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Segeltorp – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Karlskrona HK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Tranås AIF – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Falu IF  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Troja-Ljungby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Enköping  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Boden  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Borlänge  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!