Tennissiffror när ett piggt Sura besegrade Wings

Ett Surahammar med stort hjärta och stärkt självförtroende hade inga som helst problem att besegra HC Wings hemma i Surahallen på söndagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 6-1 och det var ett resultat som väl speglade matchbilden.

Det var ett påkopplat hemmalag som äntrade isen i Surahallen inför matchen mot Wings. Poängen man krigade till sig borta mot Brödernas Väsby i fredags hade gjort gott för ett lag som fram till dess letat lite efter både form och struktur. Efter fredagens match fick gruppen ett kvitto på vad man kan leverera om alla håller sina positioner och gör jobbet för varandra och det gav effekt även under söndagen.

Surahammar var lätta på skridskorna men tunga i kropparna och hade därför inga problem att hålla Wings på behörigt avstånd från egna målet. Detta samtidigt som farten i anfallsspelet öppnade upp gästernas försvar gång på gång. De avslut som gästerna fick iväg mot Suramålet i den första perioden motade duktige Malte Eriksson allt som oftast lätt undan. Hemmalagets första mål kom efter 13 minuter när Johan Franzén pangade in 1-0 i powerplay på passning från en av matchens förgrundsgestalter, Lukas Söderlund. Dryga minuten senare var det nyss nämnda Söderlunds tur. Ensam i slottet siktade Lukas in sig och hittade med ett distinkt handledsskott nätmaskorna intill wingsmålvaktens högra stolpe.

Med knappt två minuter kvar tappade vi lite markeringar framför eget mål och Simon Hedlund kunde näst intill ostört peta in 2-1, men fler mål än så blev det inte för gästerna denna afton. Innan första perioden var slut hade Felix Filipson satt 3-1 mellan benen på Wings Oscar Fröberg som efter en tung förstaperiod där han dessutom åkte på en smäll när han krockade med Marcus Lindström nu fick nog. I andra perioden vaktade William Larsson målet och han fick vittja nätet efter knappt fyra minuter när Lukas Söderlund gjorde sitt andra mål fram till 4-1. Därefter följde en längre period med lite mer avvaktande spel och några halvchanser i vardera riktningen.

Albin Pettersson gjorde sitt första A-lagsmål i suratröjan när han satte 5-1 mot Wings. Foto: Mattias Forsberg

Men tolv minuter in i mittronden skulle Sura utöka till 5-1 och det var Albin Pettersson (bilden ovan) som fick göra sitt första seniormål i suratröjan när han vände runt i slottet och hittade nätet bakom William Larsson. Grattis Albin! Matchens sista mål kom bara halvminuten senare när Sebastian Tellström Jovicic snyggt dribblade sig igenom wingsförsvaret och satte pucken högt i nät. 6-1 var ett faktum och där dog matchen helt.

Tredje perioden blev en avslagen och småhafsig transportsträcka där Wings inte hade orken att växla upp samtidigt som Sura inte hade motivationen att kliva fram. Hemmalaget bevakade mest sin ledning och spelade enkelt av matchen i väntan på slutsignalen. En solid laginsats där man visade vilka kvaliteter laget besitter när polletten trillar ner och pusselbitarna i spelet sitter på rätt plats. Första och andra perioden väldigt bra med ett högt presspel och en enkelhet i både försvars- och anfallsspelet. Tredje perioden var spelmässigt av lägre kvalitet och inget för historieböckerna. Men det var inte heller så konstigt med tanke på hur avgjord matchen ändå var.

Det var mycket kul för oss dryga 300 på plats att se ett harmoniskt hemmalag med en tro på både spelidé och varandra ta för sig ute på isen. Nu hoppas vi denna goa känsla håller i sig och kan skörda ytterligare framgång redan nästa söndag när vi möter Huddinge på bortais.

Lukas Söderlund var på spelhumör i matchen mot Wings. Två mål och en assist. Foto: Mattias Forsberg

Matchens två hemmalirare var Lukas Söderlund med sina två mål  och målvakten Malte Eriksson som återigen agerade lugnt och stabilt med flera fina benparader i en svårspelad match med få avslut mot Eriksson.

SURAHAMMARS IF – WINGS ARLANDA HC 6-1 (3-1, 3-0, 0-0)
Skott: 33-36 (11-15, 14-7, 8-14)
Utv: SURA: 4×2 min, WINGS: 2×2 min
Publik: 306
Domare: Andreas Wikström

Text och foto: Mattias Forsberg

Obs! Detta är en kommenterande text. Åsikter, reflektioner och analyser är skribentens egna och behöver inte nödvändigtvis spegla föreningens.