Christian Hägg är tillbaka i ligan – i helgen debuterar han för ÖIK. FOTO: JOHNNY ANDERSSON & ANNA ENGSTRÖM

Christian Hägg tillbaka i ligan – debuterar för Östersund: ”Vill vara på isen när det ska avgöras”

Intressant  comeback i ligan på lördagen. 

Nyförvärvet Christian Hägg, med över 250 matcher Hockeyettan, gick  rakt in i ÖIK:s trupp – och gjorde två mål i debuten. 

– Östersund har en stark organisation och en klar målsättning om att ta sig upp i allsvenskan. Det här blir spännande.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Östersund landade en tung värvning i veckan. 

De tar in forwarden Christian Hägg, 29, som gjort 70-talet matcher i HockeyAllsvenskan och över 250 i Hockeyettan (bland annat tre säsonger i Mariestad). 

Han kommer närmast från norska division två-laget Comet Halden, där han svarade för 31 poäng på 18 matcher innan ligan stängdes ned i december. 

– Det kändes inte alls bra för mig, som satsat så många år på hockeyn och som ville fortsätta spela på en högre nivå. Så min agent och jag bröt med Komet och gav oss ut på marknaden igen, säger han till Östersunds-Posten.

Han landade alltså i ÖIK – och en av anledningarna till det kanske var att backen Linus Rotbakken, 29, spelar där. De är nämligen barndomskompisar från Gimo.

– Att få spela tillsammans med honom igen lockade mig. Vi började spela hockey tillsammans i femårsåldern. Vi umgås även privat och spelar golf på somrarna, säger han till ÖP.

Hur han beskriver sig själv?

– En stor vinnarskalle som aldrig ger upp, vilket kan vara på både gott och ont. Sen skulle jag säga att jag är en smart spelare som gärna är på isen när det ska avgöras både framåt och bakåt, säger han till ÖIK:s hemsida.

Hägg har varit i träning sedan i onsdags och går rakt in i truppen inför helgens dubbelmatcher hemma (Forshaga lördag, Piteå söndag).

Coachen Kjell-Åke Andersson är nöjd med den sena förstärkningen.

– Vi är glada att Christian kommer till oss. Hans rutin och vilja att vinna kommer bli värdefull för oss, säger han till hockeyettan.se.

***

Uppdaterad version:

Det blev en riktig drömdebut i ÖIK för nytillskottet Christian Hägg. Han gjorde två mål och en assist i hemmamötet mot Forshaga. ÖIK vann med 5–1.

Christian Hägg på en ÖIK-tränin. FOTO: MARIA PAULSSON

ATG ALLETTAN NORRA: 

Fredag 4 februari:

Hudiksvall-Piteå 3-2

Kiruna AIF-Strömsbro 4–0

Lördag 5 februari:

Kiruna AIF-Borlänge 3–6

Kalix-Strömsbro 8–1

Östersund-Forshaga 5–1

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR!

Inside Östersund – Elias Bjuhr skriver själv om sina lagkamrater: ”Mest timmar av alla med sin Flowgun”