Väsby tog en gruvlig revansch mot Lindlöven (6–0) och kan nu avgöra hemma lördag. Carl Wassenius gjorde två av målen. FOTO: MIKAEL EINARSSON

Resultat kvartsfinal 2 * Väsby fick revansch * Fyra (!) matcher till sudden * De är klara för semifinal

Åtta heta matcher i ligan i kväll – och fyra (!) av dom gick till overtime.

Trea lag är nu klara för semifinal, hela fem matchserier lever vidare till lördag.

Så gick det i fredagens kvartsfinal-returer.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

Kort om matcherna:

Karlskrona-Vimmerby 3–2 (overtime)

8–2 till Vimmerby i match ett, jättedramatik I NKT Arena i returen. KHK hade 2–1 (efter två mål av Alexander Heiver) men med knappt åtta minuter kvar kvitterade Lucas Jidenius till 2–2 och matchen till förlängning. Där avgjorde Ludvig Markman efter drygt sex minuter och fick arenan att koka. Avgörande match lördag här nu.

Kalix-Piteå 3–2 (overtime)

Norrderbyt Kalix-Piteå gick också till sudden. Där avgjorde Emil Lindblom och skickade Piteå på semester och Kalix till semifinal – redan efter 14 sekunder i förlängningen.

Borlänge-Visby Roma 2–3

Räkna aldrig – ALDRIG – bort Visby Roma när det handlar om play off. De nollades i tisdags hemma på ön, men när det var dags för retur i Borlänge slog de tillbaka. Seger med 3–2 och det innebär en direkt avgörande match lördag eftermiddag.

Mariestad-Halmstad 2–3 (overtime)

Mariestad vann en tät match mot Halmstad senast (3–2). Det blev ännu jämnare på fredagen. 2–2 efter ordinarie tid – och den här gången var det Hammers som gick segrande ur striden. Oliver Lexenberg avgjorde dramat efter 74.06 och tvingade fram en avgörande match i Mariehus Arena på lördagen.

Väsby-Lindlöven 6–0

Efter att Lindlöven gjort kanske sin bästa match för säsongen i tisdags (när de besegrade Väsby med uddamålet) var det i kväll rond två. Men denna kväll var det inget snack om vilket lag som var det bättre. I Renew Arena fick vi se en rejäl uppvisning av Väsby, både i offensiv kraft och stabilt försvarsspel. Rasmus Sörgardt pangade in 3–0 redan 16 minuter in i matchen och redan där var nog segern säkrad. Hemmalaget kvitterade matchserien efter kvällens överkörning med hela 6–0. Lördag spelas match tre.

Dalen-Strömsbro 4–1

Det första målet i kvällens åtta matcher kom mellan Dalen och Strömsbro. Det var norrmannen Kristian Røyksås Martinsen som kunde sätta hemmalaget i en fin sits att kunna avgöra matchserien redan ikväll. Men Strömsbro kämpade till sig 1-1 in i periodpaus. Dalen kunde återta ledningen direkt i mittperioden, denna gång genom ett fint samarbete av bröderna Thörnberg, med Martin sist på pucken. Både den ovana målskytten Kristian Røyksås Marthinsen och den desto vanare prickskytten Martin Thörnberg hann göra varsitt mål till i tom bur. Smålänningarna vann den lite bråkiga och känsloladdade bataljen med 4–1 och går därmed vidare med 2–0 i matcher.

Boden-Wings 7–4

Boden var de största favoriterna inför matchserien. Men trots det var det Wings som fortsatte överraska och tog en tidig ledning. Skulle dom kunna överraska ännu mer än i det första mötet? Nej, så blev det inte, utan det var Boden för fulla puckar. 3–1 efter den första perioden landade tillslut i en 7–4 seger med både Christian Nyman och Sebastian Huczkowski som tvåmålsskyttar. Segern säkrad och Boden går som väntat vidare med 2–0 i matcher.

Surahammar-Huddinge 6–5 (overtime)

En minst sagt målrik afton i Surahallen. En svängig match som till slut avgjordes i förlängning. Detta efter att Surahammar lyckats vända ett 2–4-underläge inför den sista perioden till 6–5. Förlängningsmålskytt och matchvinnare var Samuel Ander, som med sin ”felträff ”lyckades få pucken under och förbi Huddinge målvakten Albin Andersson. Därmed rullar matchserien vidare och vi får se en direkt avgörande match lördag.

Lineup, statistik och fakta – klicka här!