Östersund gick upp i fjol. Vilka går upp i vår? C Mores expert Fredrik Johansson lufter fram flera lag som har chansen. FOTO: C MORE & LEIF HELLERIN

”Svårare att gå upp än att vinna Melodifestivalen…” * C More-profilen om slutspelet * De tror han mest på

20 lag är kvar i slutspelet. 

Men bara en enda plats till HockeyAllsvenskan i potten. 

Hur tufft det är att ta sig upp?

– Jag skulle säga att det är svårare att ta sig upp från ettan än att vinna Melodifestivalen, säger Fredrik Söderström, expert i C More.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Hockeyettan startade med 40 lag i höstas, som blev 39 när Kiruna AIF drog sig ur seriespelet efter grundserien.

Nu, när vi är inne i början av mars och går in i slutspelet, är det 20 lag kvar.

16 går in i kvartsfinalspelet i veckan och de fyra topplagen från de två Allettorna (Väsby, Hudiksvall, Kalmar och Nybro) gör de åtta vinnarna sällskap till semifinalerna.

Väl framme där har de flesta samma dröm – att via kvalserien nå HockeyAllsvenskan.

Vilket det blir?

Fredrik Söderström, 45, nu uppskattad expert i C More och med 15-talet år bakom sig som tränare, tror det kan bli jubel i Småland i slutet av april.

– Nybro nosade duktigt på det redan i fjol. Det är en klubb som varit i allsvenskan tidigare och det finns en hockeyhistoria där. Spelarna som representerar klubben vet vad som gäller och de spelar där för att ta sig upp till allsvenskan. Nybro känns som ett lag som har allra högsta chansen att ta sig upp, säger Fredrik Söderström i en intervju med Expressen.

Han tror också att Troja-Ljungby och Kalmar kan vara med in i slutet, men lyfter också fram Väsby, som ju plockat in en viss Dick Axelsson i truppen. 

– En spelare som Dick Axelsson gör nog rejäl skillnad. Visst, hans tid på yttersta eliten är kanske förbi men i ett lag som Väsby kan han vara avgörande.

Utmanare till förhandsfavoriterna? Söderström droppar två lag här: 

– Mariestad är ett lag som man alltid ska räkna med och sedan uppe i norr har vi Piteå. De bedriver en bra verksamhet där.

Han får frågan hur svårt det är att ta sig ända upp till HockeyAllsvenskan.

– Det är tuffare att ta klivet från ettan till allsvenskan än från allsvenskan till SHL. 40 lag tävlar om en plats… Ja, du hör. Jag skulle säga att det är svårare att ta sig upp från ettan än att vinna Melodifestivalen.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!

 

Experten: Så slutar kvartsfinalerna * Mjörnberg synar alla åtta matchserierna * ”Vidöppet! Kan gå till fem matcher” * Se inslaget här