Mariestad tog revansch på sig själva

Mariestad stod för en ytterst medioker insats i sin senaste match mot Skövde, men i dagens drabbning så visade man att det var en engångsföreteelse. För laget hade en helt annan inställning och kunde vinna mot ett starkt Dalen med utklassningssiffrorna 7-1 (3-0,2-1,2-0). Precis ALLT var bättre, men det grundade sig i en betydligt bättre inställning.

Att Bois var betydligt mer påkopplade än mot Skövde visade man redan från start. Man kopplade ett starkt grepp om matchen och har två riktigt heta målchanser innan man till slut gör 1-0 efter fem minuters spel. Lukas Larsson täcker skott i egen zon (bara en sån sak!), hittar Anton Blomberg vid offensiv blå som tar ett par skär in innan han avlossar stora bössan rätt upp i plockkrysset till 1-0. Målvakten Hampus Hedman hann inte ens reagera där. Bois fortsätter skapa lägen, bland annat har Herman Lundin ett halvt friläge sedan han lurat upp sin Dalenback i korvkön, men Hedman räddade. Men så får Dalen till en spelvändning där det blir en retur som Simon Lindblom slår mot ett öppet mål, men Isac Ohlsson gör en blixtrande plockning och räddar det tillspillogivna målet. Det är startskottet på en lite jämnare sekvens av perioden där båda lagen skapar ett par bra lägen var, utan att lyckas kapitalisera på det. Men så gör Ludvig Wistén en riktigt läcker soloprestation. Han får pucken i egen zon, lurar en Dalenspelare i mittzonen, rundar nästa innanför offensiv blå innan han från rätt dålig vinkel hänger upp den i översta maskan vid första stolpen.

Bois får chansen att spela powerplay i slutet av perioden, där kommer ett nytt snyggt mål. Bois vänder spelet och pucken går sedan som på ett snöre mellan spelarna innan Joel Thulin får fritt skottläge och hittar luckan mellan benen till 3-0.

Andra perioden präglades av ideliga utvisningar. Lagen turades om att spela powerplay, Dalen hade bland annat chansen att spela 5 mot 3 i över en minut. Det var också i powerplay som Dalen kunde göra sitt mål, på en styrning från nära håll styrde Hugo Rostedt in 5-1. För innan dess så hade Bois gjort två mål. 4-1 gjordes av Oscar Tellström sedan han kommit ren på kanten och hittat förbi Hedman, och 5-0 gjordes av Jesper Lindén sedan han fått pucken nedanför förlängd mållinje innan han bröt in och la in den vid bortre stolpen. Båda dessa mål kom dock i spelet 5 mot 5, för spelat 5 mot 4 var inte Bois starkaste gren för aftonen. Efter 5-0 bytte Dalen målvakt till Oskar Blomgren.

I den sista perioden så hade spelarna lugnat ner sig lite och det blev lite mer ordnat spel 5 mot 5 istället. Och då var Bois det klart starkare laget och gjorde även både 6-1- och 7-1 och hade bud på ännu fler. 6-1 gjordes av Vincent Reimer som får pucken i sarghörnet och sedan åkt in högt upp i slottet innan han avlossade skottet rätt upp i klubbkrysset. 7-1 avslutade Tobias Aronsson med, då han kom ren och drog i sidled innan han hittade luckan mellan benen på Blomgren.

En bra insats av Bois, där man spelade starkt i egen zon och kreativt i anfallszonen. Bra i Bois var förutom förstakedjan målvakten Isac Ohlsson, som fick göra några riktigt svettiga räddningar, och Vincent Reimer. Smolket i glädjebägaren var att Johan Frick fick ledas av isen efter befarad axelskada. Men de första rapporterna talar om att allt kanske gått väl trots allt.

Nu väntar genrepet på tisdag mot Borås, innan premiären nästa lördag mot Forshaga.