Bois med stort manfall föll efter straffar i genrepet

Bois föll efter straffar i genrepet mot Borås. Efter en svag första period så spelade man upp sig successivt och hämtade in såväl ett 0-3-underläge som 3-4-underläge. Men till efter 4-4 under ordinarie tid så kunde Borås sedan vinna efter straffläggning.

Bois saknade en hel femma med toppspelare till dagens match, då utöver redan tidigare skadade Hugo Pettersson och André Astley Rydberg, även Johan Frick, Tobias Aronsson och Joel Thulin inte kom till spel. Det öppnade upp chansen för några egna juniorer att få mycket speltid, såväl Joel Cruus som William Sundberg gick in på sex backar och Alex Fält fick speltid i en kedja med Anton Blomberg och Lukas Larsson. Borås å sin sida kom med fullt manskap, även om de lät Hugo Fagerblom agera burväktare medan Konstantin Barulin fick agera båsöppnare.

Det var Borås som kom ut klart hårdast och tog tag i taktpinnen. Några av ynglingarna kanske hade det lite nervöst i inledningen och tappade en del puckar som gav Borås initiativet. De kom dock att spela upp sig allt eftersom, precis som Bois överlag. Borås fick de längre anfallen i den första perioden, och Tobias Sandberg i Boiskassen fick visa sig på styva linan och rädda hela 17 skott i perioden, även om de flesta var utifrån så var det även ett par närskott han fick rädda.  Samtidigt var inte Bois ofarliga. De hade kanske inte så många etablerade anfall, men de vände hela tiden blixtsnabbt och hade ett par frilägen och ett par två mot ettor, men inget av lagen lyckades kapitalisera på lägena som dök upp.

I den andra perioden så skulle istället utdelningen komma, och det var Borås som fick den lite retroaktivt. För spelet i den andra perioden var egentligen jämn, men Borås kunde ändå vinna den med 3-1. Vid 0-1 så får Anders Eriksson åka runt ett stillastående Boislag och hänga in den i plockkrysset, vid 0-2 så tappar man pucken precis framför mål och Erik Andersson kan ge Niko Ahoniemi öppet mål, och vid 0-3 så kan Johan Höglund göra mål i powerplay efter att ha fått ett pass på bladet mitt framför Sandberg. Powerplayet kom för övrigt efter ett stort palaver där i stort sett samtliga spelare på isen var inblandade i bråk. Summan av den kardemumman var ett 5 minuter långt Boråsövertag numerärt, och det var alltså där 0-3 föll.

Bois skulle några minuter senare dock få chansen till eget första powerplay. Och där var man obevekliga, Vincent Reimer tryckte in 3-1 sedan han fått ett pass genom boxen och direktskottet var omöjligt att stoppa. Därmed gick Bois till pausvila med ett 1-3-underläge.

I den tredje perioden så får Bois en tidig utvisning, men det är faktiskt Bois som utnyttjar det. I spel med en man mindre så kan Jesper Lindén komma fri sedan en Boråsares klubba gått av vid deras offensiva blå, och Lindén krutar ett slagskott rätt upp i plockkrysset till 2-3. Och några minuter senare kommer också kvitteringen, när Simon Svensson skjuter, pucken fastnar i gröten framför mål och där är Johannes Jämsén framme och rakar in kvitteringen. Bois drar dock på sig en ny onödig tvåa för snack, och då kan Niko Ahoniemi sätta 4-3, sedan pucken letat sig in under armen på en skymt Sandberg. Bois replikerar dock tämligen omgående till 4-4  när man fått ett nytt powerplay. Även denna gång är det Vincent Reimer som direktskjuter in ett pass.

I slutet av perioden drar Bois på sig först en tvåa, sedan en till, och Bois får först klara några sekunder 3 mot 5 under ordinrie tid innan man får spela 3 mot 5 drygt 1½ minut i sudden. Bois reder dock ut detta storstilat och matchen går till straffar. Där kan Henrik Eriksson göra tre mål under straffläggningen, medan bara Ludwig Wistén och Andreas Thelander gör mål på Bois straffar och Borås vinner matchen.

Bra i Bois idag var Manne Håkansson, som fick enormt mycket istid när Bois två toppbackar saknades. Plus även till Vincent Reimer som gjorde två mål och var framåt överlag. Tobias Sandberg gjorde det han skulle och lite till, men hade lite otur på straffarna.

Nu var genrepet avklarat, nu väntar seriepremiär på lördag då Forshaga kommer på besök.