Marcus Paulsson (Mörrum), Anton Johanson (Visby), Max Wahlgren (Boden) – – alla vinnare i premiären. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM & LEIF HELLERIN

Resultat 29 september * Så gick det i premiären * Frälste Boden med tre mål * Mörrum starkast i derbyt * Hjälte i overtime

Då är vi igång.

Fem matcher premiärkvällen för Hockeyettan säsongen 23/24.

Så gick det fredag 29 september.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Äntligen är vi där.

Premiär!

Nu har vi öppnat upp båsdörrarna för en ny, häftig säsong i Sveriges största liga.

Hockeyettan rivstartar den här helgen med fem matcher fredag, åtta på lördagen och tio på söndagen.

Kort om matcherna fredag:

* Boden, som föll mot Kiruna IF i DM, spände musklerna direkt i premiären nu när det var poäng på spel. Mannen bakom det? Max Wahlgren, 22, forwarden som smällde in 20 mål förra säsongen. Den här kvällen blev det tre fullträffar.

– Skönt att det lossnar direkt. Brorsan (Joel Wahlgren) har gjort hattrick här och då ville jag så klart inte vara sämre, säger Max Wahlgren till NSD efter sitt första hattrick i Bodentröjan.

 

* Visby Roma hade som väntat inga större problem med att besegra Segeltorp, av många tippat i botten, hemma på ön. De bombarderade (60–12 i skott!) nye målvakten Mike Sjöberg med skott, men bara tre puckar gick förbi honom.

– Typiskt en premiärmatch. Vi slarvar, åker runt med pucken och försöker lite för mycket. Det blir bättre i tredje, säger ”hemvändaren” och premiärmålskytten Anton Johansson till Hela Gotland. 

 

* Mörrum skrällvann – det måste vi väl säga ändå? – derbyt i Blekinge mot KRIF. Mathias Kemppi matchvinnare med sitt 3–2-mål i mitten av matchen.

Marcus Paulsson, 39, veteranen, gjorde ett mål av var stolt över laget.

– Vi har en yngre grupp, en kaxigare grupp. Det är viktigt att vi i den kaxigheten också är ödmjuka, att vi försöker bli bättre hela tiden. Det enda vi kan göra är att lägga ner kropp och själ i det här, säger han till Blekingesport. 

 

*  Största knallen i fredagens premiär? Kanske att Halmstad knäckte derbyrivalen Troja-Ljungby på bortais.

Hammers, som tappat fler tongivande spelare i sommar och ställer ett ungt lag på isen, avgjorde tidigt i overtime i spel fyra mot tre.
Centern Victor Gagic, 24, som satte avgörande pucken i nät, gillar att hans lag är nederlagstippat den här säsongen också.

– Vi är minst lika bra som alla andra lag i den här serien, så det är som vanligt – vi ska knäppa experterna på fingrarna. Jag tror att vi tar oss till Allettan – det är ett krav vi har på oss själva och det ska vi göra. Det gäller bara att komma upp i nivå i alla matcher, säger han till Hallands-Posten.

Fin publiksiffra här: 1993 åskådare.

 

* Kristianstad fick en fin start när de nu är tillbaka i ligan: 5–1 borta mot Vimmerby efter två snabba mål på 45 sekunder (3–1 och 4–1) i slutet av matchen.

Coachen Peter Johansson är nöjd med den trupp som KIK, snabbt efter beskedet att de nekats elitlicens i somras, nu satts ihop – men är också tydlig med att han vill ha in mer.

– Vi har fått sopa ihop ett lag. Jag är nöjd med de som är här, men vi måste få in några namn till. Det kommer inte hålla med det vi har, säger ”Piva” till Kristianstadsbladet. 

RESULTAT FREDAG 29 SEPTEMBER:

HOCKEYETTAN SÖDRA: 

KRIF-Mörrum  2–3 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Troja-Ljungby-Halmstad 2–3 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Vimmerby-Kristianstad  1–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

HOCKEYETTAN NORRA:

Boden-Kiruna IF 4–1

HOCKEYETTAN ÖSTRA:

Visby Roma-Segeltorp  3–0

* Den här säsongen sänder också Bonnier News, Gota Media och NTM  hela grundseriespelet via deras lokalsajter. LÄS MER HÄR!

SUPERGUIDE: Allt du behöver veta om säsongen 23/24 * Förutsättningar och datum för slutspelet

SUPERENKÄT: Fem frågor till alla 40 tränare i ligan – här är deras svar * Poängkungar * Utropstecken * De går till Allettan * Målsättningen