2 dagar kvar: Svanen blir säsongens första Kvällens Goisare!

Ett starkt publikstöd i hemmahallen är a och o för alla föreningar. Så även för Mörrum Hockey. I Goisets strävan att göra arrangemangen mer attraktiva och välkomnande, och samtidigt knyta an till klubbens stolta historia, kommer föreningen den här säsongen att få hjälp i entrén av flera före detta spelare.

Idén till Kvällens Goisare väcktes i somras av Cornelia Gallerydh, som är ansvarig för funktionärerna i entrén.

Kvällens Goisare i övermorgon är ingen mindre än Joakim Svanhall. I samband med derbyt mot Karlskrona HK kommer han att finnas på plats utanför Jössarinken och dela ut programblad och snacka gamla minnen.

”Svanen” behöver egentligen ingen närmare presentation. Han spelade aldrig i någon annan klubb än Mörrum Hockey. Han gjorde 15 säsonger – flera av dem i Allsvenskan – innan en skada satte stopp i karriären. Joakim spelade 471 matcher och har gjort flest mål av alla, 185. Sista gången han åkte ut på isen i en tävlingsmatch var i mars 2003 när Goiset mötte Björklöven borta i kvalet till Elitserien. Tröja #21 är numera hissad i taket i Jössarinken.

Så sent som i februari i år kunde Mörrumspubliken se Svanhall göra mål. Det skedde i samband med Legendmatchen mot Tingsryd.

”Svanen”, som nu hunnit fylla 53 år, har genom åren spelat många derbyn mot Karlskrona, och det finns ett minne som sticker ut:

”Ja, framförallt kommer jag ihåg en stökig kväll i Wämöhallen när vår tränare Thommie Bergman fick ett tokspel på domaren. Thommie hade ryggskott och satt på en stol i båset. Då fick Peter Persson en ful smäll, men domaren blåste inte för utvisning. Thommie blev så förbannad att han slet tag i en vit klubba och gick rakt ut på isen med händerna för ögonen och viftande med klubban, som en blind. Jag vet inte hur det gick till, men han blev plötsligt frisk från ryggskottet, det var galet. Till och med KIK-publiken tyckte det var roligt.”

På fredag kväll hittar du ”Svanen” vid huvudentrén från klockan 18. Passa på att ta en selfie, få en autograf på programbladet eller bara snacka lite hockey!

Lösbiljetter till derbyt köper du här: HockeyEttan Grundserie 2023 – Tickster

Säsongskort: Säsongskort 2023/2024 – Tickster

Medlemskort: Medlemskap 2023/2024 – Tickster

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media (överst) och Pär-Magnus Ström (nederst).